-

NaslovnaVestiVesti iz regionaMArteLive festival prvi put otvoren za muzičare i umetnike sa Balkana

MArteLive festival prvi put otvoren za muzičare i umetnike sa Balkana

Nakon 20 godina iskustva u Italiji, gde su hiljade mladih ljudi pokazali svoje kreativnosti, MArteLive će prvi put pružiti istu šansu i mladima sa Balkana. MArteLive je međunarodno takmičenje i festival otvoren za umetnike iz Evrope, starosti između 18 i 35 godina. Projekt je podržan od strane Evropske unije (Creative Europe program), gde ovo takmičenje uključuje i povezuje više od 10.000 umetnika.

Udruženje Tuzla Live iz Bosne i Hercegovine, zajedno sa partnerima iz Poljske i Litvanije,  kao i liderima projekta iz Italije, otvara javni poziv za mlade kreativce u 16 umjetničkih disciplina: muzika, DJ & producer, pozorište, ples, savremeni cirkus, književnost, slikanje i crtanje, skulptura, fotografija, digitalna ilustracija, street-art, modni dizajn, rukotvorine, kratki film, muzički video i video umetnost. Ovo nije samo prilika da svoj rad predstave međunarodnoj publici, nego i da budu zapaženi od strane svetski poznatih i uticajnih institucija i pojedinaca iz oblasti umetnosti i kulture. 

Kombinujući online i live audicije, polufinalne predstave i umetničke kolonije širom Evrope, kao i finalni festival u Rimu, MArteLive Europe predstavlja zaista jedinstvenu priliku za sve mlade, kreativne ljude željne novog, nezaboravnog iskustva u kojem će njihov talenat zaživeti pred hiljadama ljudi. Radove mladih stvaralaca ocjenjivat će međunarodni žiri, poznati i priznati profesionalci iz svake od nabrojanih disciplina. 

Više o samom festivalu, kao i načinu prijavljivanja možete pronaći na zvaničnom sajtu festivala, kao i na video pozivu ispod.

Najnovije vesti

Izdvajamo