-

Marko Louis na Open Season u Feedbacku

Marko Louis

Udruženje Štek House pokreće novi ciklus svog dugogodišnjeg projekta “Besplatne muzičke radionice – open season” , a prvu radionicu koja će se održati u sredu, 06. aprila  godine u klubu Feedback sa početkom od 18h otvara gost- predavač Marko Louis.

Tema radionice biće muzička produkcija iz vizure pojedinca kao autora, izvođača i muzičkog producenta. Zainteresovani za stvaranje, snimanje, miks i mastering jedne numere pozvani su da prisustvuju interaktivnom predavanju ovog vrsnog umetnika.

Ulaz je besplatan.

Marko Stojanović Louis rođen je 1985. godine u Minhenu u Nemačkoj. Sin je poznatog srpskog pevača i muzičara Ljubiše Stojanovića Luisa. Diplomirao je udaračke instrumente na Minhenskom muzičkom konzervatorijumu i snimanje i dizajn zvuka na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Bio je član soul benda Maraqya sa kojim je objavio dva studijska albuma. Svoj debi solo album „Shine On Me“ objavio je u maju 2015. sa svim tekstovima isključivo na engleskom jeziku. U aprilu 2017. Marko je objavio svoj drugi studijski album „Beskraj“ koji predstavlja jedinstvenu mešavinu savremenog soula i svetske muzike sa primesama popa, džeza, fanka i regea. Svrha izdanja je, prema rečima samog Marka, razbijanje žanrovskih granica. Zbog toga je Marko album nazvao „Beskraj“ (srpski za beskonačnost).

Takođe Marko je napisao pesme koje su inspirisane, a i nalaze se u prvom srpskom filmu distribuiranom na Netflix-u “Nečista krv” (na engleskom “Bad Blood”) i davao glasove u sinhronizacijama popularnih animiranih filmova “Zvončica i čudovišta iz Nedođije” i “Trolovi 2 – svetska turneja”.

Udruženje Štek House od 2014.godine do danas sprovodi cikluse Besplatnih muzičkih radionica. Ovaj podsektor udruženja koji traje već osam godina prepoznatljiv je po tome što pruža priliku mladim ljudima i deci iz Niša da steknu ili unaprede svoje muzičko obrazovanje bez novčane nadoknade. Postoje dve vrste radionica: radionice otvorenog tipa koje su dostupne svima u vidu javnog časa i radionice zatvorenog tipa koje su koncipirane u trajanju od 2-3 meseca za polaznike koji apliciraju putem javnog poziva za ciklus.

Godine 2017. projekat Besplatne muzičke radionice je ušao u nominaciju za jedan od 5 najboljih projekata na Balkanu predloženih od strane fondacije SHL iz Nemačke. Od 2018. godine do 2021. godine Udruženje štek House je sa svojim muzičkim radionicama postalo partner na evropskom projektu „b_Art“ „Learning and empowerment for capacity building and reconciliation through art in the Balkan region“ zajedno sa još sedam organizacija sa Balkana.

Najnovije vesti

Izdvajamo