-

NaslovnaVestiVesti iz regionaMarko Aleksandar Gajić o novom singlu i daljim planovima benda

Marko Aleksandar Gajić o novom singlu i daljim planovima benda

Marko Aleksandar GajićBeogradski MAG Marko Aleksandar Gajić ovom prilikom promoviše spot za numeru “Da me nema”. Pesma predstavlja završnicu i zaključak poslednjeg im albuma “Tajne Plodnosti”.

U razgovoru sa MAG-om saznajemo: “Odluka o pesmi za razliku od svih mojih do sada donešena je u konceptu približavanja rokenrola običnom slušaocu što znači da smo svesno radili malo komercijalnije nego inače. Pesma nije kalkulacija ali je definitivno najkomercijalnija moja afirmisana numera do sada”.

Pesma je snimana u Beogradu u kućnoj režiji pa je naknadno slata u Crnu Goru na masterizaciju. Bend trenutno aktivno radi na četvrtom po redu albumu pod nazivom “Bizant” koji je definitivno drugačija ploča od ove tri do sada. Album ima konceptualni formatski komad u smislu jednog značenja u tunelu kao da su sve numere nevezano od tema i tonaliteta ipak povezane, pa može se reći da je album Bizant konceptualna slika prirode. Zašto Bizant? Bizant na zapadnom Balkanu, u glavnom u Hrvatskoj, je naziv za Istočno Rimsko carstvo. Takođe Bizant je za vreme Vizantije bila valuta kao danas što je Dinar tako da u biti Bizant konceptualno znaci valuta kao primer materijalne vrednosti u narodu, navodi se u saopštenju.

Pesmu “Da me nema” možete preslušati u nastavku.