fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Mark Rainey objavio debi album

Mark Rainey objavio debi album

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

mark_raineyNakon EPa “Stay”, niški muzičar Marko Marjanović, odnosno Mark Rainey objavio je i svoj debi album “Farewell Sweetie” za internet izdavača Balkanrock Records kao besplatan daunloud.

Farewell-SweetieMark Rainey je pseudonim Marka Marjanovića, srpskog indi gitariste, pevača, kompozitora i producenta. Njegove melanholične i jednostavne melodije su posledica odrastanja u malom gradu i borbe da bude prihvaćen u njemu onakav kakav on jeste. Njegova poezija pisana je na srpskom jeziku dok kao Mark Rainey koristi engleski da bi se izrazio, jer muzika koju je oduvek slušao potiče iz Velike Britanije.

Kao uzore na albumu, Rainey navodi Keaton Henson – “Dear”, Daughter – “If You Leave”, Nick Cave & The Bad Seeds – “Push The Sky Away”, Joy Division – “Closer”, Damien Rice – “0”. Pesma “Rebel Song” je inspirisana radom i delom erotskog modela Arijel Rebel koja je čuvši ovu pesmu izjavila: “This is so damn cute! I love it!”.

Marko o albumu kaže da “posle raskida teši, usred zaljubljivanja diže u stratosferu, dopunsko sredstvo u flertovanju… Ukoliko bolujete od hroničnog romantizma, simptomi se mogu pojačati. Konsultovati svog najboljeg prijatelja”. Uz album Marko šalje i svojevrsno sredstvo za upotrebu pa tako preporučuje slušanje uz kišu sa sunčanim intervalima ili snag i da ga može slušati kad ste “sami, sa devojkom/dečkom u koju/kojeg si se upravo zaljubio/la, sa prijateljima…”