-

Mark Olson novo najavljeno ime Sea Rock festivala

Organizatori kotorskog Sea Rock festivala objavili su i drugog headlinera ovogodišnjeg izdanja ove manifestacije, a u pitanju je američki kantautor Mark Olson.

Mark Olson dolazi iz Minesote i jedan je od osnivača legendarne alt country grupe Jayhawks. Sa njima je objavio četiri studijska izdanja, da bi ih napustio 1995. godine kako bi svirao sa svojom tadašnjom suprugom Victoriom Williams. Muzičku saradnju sa njom ostvaruje kroz projekat Original Harmony Ridge Creekdippers i do 2006. godine objavljuju sedam albuma.

Nakon ovog perioda, Olson započinje samostalnu karijeru koja traje i danas (pored kratkog povratka u Jayhawks za potrebe albuma „Mockinbird Time“ iz 2011.) Objavio je tri solo izdanja, od kojih je aktuelni „Good-bye Lizelle“ objavljen 2014. godine snimljen na putovanjima južnom Afrikom i Jermenijom sa sadašnjom suprugom Ingunn Ringvold.

Došlo je i do promene termina održavanja festivala, pa su organizatori rešili da će se festival održati 21. i 22. jula, a ulaz će, kao i svih prethodnih godina, biti besplatan.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=BYmOI0fvzNU&w=560&h=315]

Najnovije vesti

Izdvajamo