-

NaslovnaVestiVesti iz regionaMarina Bošković pesmom "Led" najavljuje album prvenac

Marina Bošković pesmom „Led“ najavljuje album prvenac

Marina BoškovićMarina Bošković je bluz pevačica iz Beograda. Pesmom „Led“ najavljuje album prvenac koji je uradjen uz malu pomoc prijatelja, kompozitora i tekstopisca Dragana Tošića, u aranžmanu i izvođenju Dude Bezuhe.

Muzikom se bavi od malena, pohađala je nižu muzičku školu „Stanislav Binički“, odsek klavir. Pevanjem se bavi dugi niz godina, kako amaterski tako i profesionalno.

Sarađivala je do sada sa brojnim i značajnim imenima bluz i rok scene, kao što su: Zona B, Duda Bezuha, Nenad Zlatanović & Texas Flood, Stare Kuke, Gvin Ešton, Norman Biker. Takođe, učestvovala je kao prateći vokal na albumu supergrupe El Dorado, reditelja Milutina Petrovića sa članovima benda Zone B (Zdenkom Kolarom, Dudom Bezuhom i Dušanom Ristićem Ristom) i raznim drugim bluz i rok izvodjačima. Učestvovala u saradnji sa Dudom Bezuhom, kao glavni vokal na albumu, čija muzika predstavlja svojevrsnu zvukovnu podlogu za knjigu Stevana Lazića „Senke na duši“.

2017. učestvovala na bluz festivalu Blues Atack u Centru za kulturu Kovin sa bendom Texas Flood, Dudom Bezuhom i Dragoljubom Crnčevićem Crnketom.

2021. učestvovala na 59. Monday Blues-u na Zidiću u serijalu low-noise bluz koncerata u organizaciji Doma omladine Beograda sa Đorđem Bajićem na gitari i Milanom Petrovićem za klavijaturama.

Najnovije vesti

Izdvajamo