-

NaslovnaVestiVesti iz regionaMamut najavljuje debi album pesmom "Nihilist"

Mamut najavljuje debi album pesmom “Nihilist”

Mamut Nihilst

Riječki alternativni metal sastav Mamut objavio je svoj prvi video singl “Nihilist” kojim najavljuje istoimeni album. Pesma je nastala kao odgovor na val primitivizma, mržnje i otpora određenog dijela hrvatske javnosti prema ratifikaciji Istanbulske konvencije.

Mamut je 2017. pokrenuo Ivo Jurčić po završetku snimanja materijala za prvo EP izdanje “Freak Show”. U naredne tri godine Mamut mijenja nekoliko postava i prolazi kroz različite faze eksperimentiranja i traženja vlastitog autentičnog zvuka, objavljuje svoj drugi EP “Mrtvi idoli“, a trenutak kada se bendu pridružuje Borna Žderić postaje novo kreativno uporište i baza za daljnji razvoj. Danas, uz Jurčića na gitari i vokalima te Žderića na gitari, sastav benda čine još Dunja Tomić na bas gitari te Rok Božić na bubnjevima.

Pjesme s nadolazećeg debitantskog studijskog albuma “Nihilist” napisane su u periodu između 2018. i 2020. kada Jurčić više nije u mogućnosti ignorirati deformirane vrijednosti hrvatske javnosti. S obzirom na simptomatično stanje nihilizma i cinizam vremena u kojima živimo, glavne tematike pjesama teže preslikati upravo to, te povezati ih sa osnažujućom filozofijom Nietzschea i Kierkegaarda. Mamut slušateljima želi poručiti da nisu usamljeni u osjećaju bezvrijeđa te da imaju moć preispitivanja, uništavanja i stvaranja u sebi samima.

Album su tijekom 2019. i 2020. snimali Borna Žderić i Miran Milić u studiju Palach u Rijeci, miksanje i mastering potpisuje Alberto Bandino iz studija Cut Fire na Sardiniji, a dizajn omota albuma Zdravko Lovrić iz Detestor Graphics.

Najnovije vesti

Izdvajamo