-

NaslovnaVestiVesti iz regionaMajdanpečki 777 objavio album i video spot

Majdanpečki 777 objavio album i video spot

Ivana Božić
Funkcija: Urednik/edukator

Pank/rok/hard core/elektro-pop sastav iz Majdanpeka, 777, objavio je album Hemija nije dovoljna koji se može besplatno preslušati preko bandcamp stanice njihovog izdavača rudarTona.

Album Hemija nije dovoljna sadrži šest pesama koje se mogu preslušati na rudarTon profilu. Za snimanje, miksanje i postprodukciju bio je zadužen Marko Vlašić, a album je sniman tokom jula 2016. godine.

Sastav 777 čine Mace Youth (bas, glas), Džoni Promis (sintisajzer, glas) i Marko Vlašić (el. bubanj, glas, produkcija). Prva proba je održana 2015. godine. Muzika koju bend stvara podudara se sa njegovim nazivom koji je preuzet iz GNU/Linux operativnog sistema. Ono od čega administratori ovog sistema zaziru je za bend polazna tačka. U skladu s tim, svaki vid muzike i zvuka je dobrodošao.

Nezavisna izdavačka kuća rudarTon za cilj ima sakupljanje i objavljivanje muzike nastale u Majdanpeku radi očuvanja i promocije majdanpečkih autora – scene. U ovoj mini muzičkoj enciklopediji malog rudarskog mesta iz istočne Srbije može se naći rok, pop, punk, metal i alternativna muzika Majdanpečana od 1980 godine pa do danas.

U nastavku pogledajte video spot za pesmu „Prah“: