fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona M.O.R.T. objavili novi album "Tužna kocka"

M.O.R.T. objavili novi album “Tužna kocka”

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

m.o.r.t.M.O.R.T., sinjski psihodelični punk-blues bend koji je drugim albumom “Odjel za žešće” obilježio posljednje dvije godine i zasjeo na sve top liste najboljih albuma 2014. godine objavio je novi album “Tužna kocka“.

tuzna kockaNa albumu se nalazi 14 sjajnih pjesama, od kojih je šira javnost imala prilike čuti singl “Plamen što kriješ“. Spot u režiji Nevija Smajića oda je glazbi i kolegama glazbenicima, te najstarijem bubnjaru u Sinju Nikici Čoviću, koji je ujedno u glavnoj ulozi u spotu.

Album je snimljen u prosincu 2015. u mostarskom studiju MC Pavarotti. Produkciju albuma potpisuje Saša Karabatak, a mastering Goran Martinac. John, Zvrk, Kikos i Mile su autori kompletnog albuma, osim teksta “Kroz vječnost” koji potpisuje veliki književnik Vladimir Nazor te teksta “Olovni vojnici” autora S. Jone.

“Reflektiramo sadašnje stanje kao i na svakom dosadašnjem albumu i pokušavamo zatočiti duh vremena na novom albumu. Ne pišemo pjesme namjenski, one same izlaze iz nas i svaka od njih ima neku poruku. Mislim da je ta neka životna iskra u našoj glazbi kada je zajedno stvaramo i ona je izraz naših trenutnih stanja. Ona izlazi kroz drvo, žice, glas i to je jedini način kako mi želimo raditi. To je naša tehnika”, zaključio je Zvrk.