-

NaslovnaVestiVesti iz regionaLuminize obradile pjesmu "Vertigo" skupine Elemental

Luminize obradile pjesmu “Vertigo” skupine Elemental

Mirela Belaj
Buduća spisateljica i novinarka.

Foto: Marko Horvat

Kao što smo i napomenuli prije nekoliko dana, skupina Luminize predstavlja svoj Akustika Session serijal, koji će biti dostupan u digitalnom EP i video-izdanju. Riječ je o serijalu koji uključuje ukupno četiri pjesama u live-akustičnim verzijama ovog sve popularnijeg ženskog rock-sastava, a pjesme su već sada dostupne u radijskom eteru te digitalnom EP obliku putem Deezera.

Među četiri maloprije spomenute pjesme čija smo imena spomenuli u prethodnom članku o bendu, trenutno je najinteresantnija live-akustična obrada pjesme “Vertigo” poznate skupine Elemental. Sama pjesma u originalnoj je verziji objavljena 2010. godine na njihovom istoimenom petom studijskom albumu.

Marcela Oroši, frontwoman skupine Luminize koja je također 2011. godine dospjela do finala u tadašnjem popularnom hrvatskom showu “Hrvatska traži zvijezdu”, navodi da je razlog odabira ove pjesme upravo njihova želja da imaju obradu pjesme ovakve “girl-power” izvođačice kao što je Mirela Priselac Remi. S obzirom da cjelokupni bend zrači tom ženskom snagom te pokazuje da i žene itekako mogu stvarati kvalitetnu rock-glazbu, to je razumljivo.

“Remi za nas predstavlja snažnu i emancipiranu ženu koja se ne boji reći što misli i radi ono u što vjeruje. Vertigo je pjesma koja je svim članicama benda vrlo draga tako da smo jedva čekale napraviti našu akustičnu verziju. Nadamo se da će Remi i ostatak benda biti zadovoljni našom izvedbom”, rekla je za portal Universal Music Croatia.

Ni sama Remi nije krila oduševljenje što su upravo ove djevojke odlučile obraditi pjesmu njezinoga benda. Obradu ove pjesme smatra svojevrsnim komplimentom. “Mislim da je sjajno kad se muzičari nadopunjuju i kad surađuju, da jedni druge inspiriramo i nosimo. Scena je mala i ovakvi znakovi međusobne podrške mogu samo dati do znanja da si jedni drugima držimo leđa! Želimo im sreću s obradom i nadamo se da će ih veseliti kao što je veselila i nas kad smo je napisali.”

“Vertigo (Akustika Session)” drugi je od ukupno četiri videa iz serijala snimljenog sa skupinom Luminize, koji će biti predstavljan iz tjedna u tjedan putem Akustika Session YouTube Vevo kanala, a sve je snimljeno u zagrebačkoj glazbenoj knjižari Rockmark. YouTube video obrađene pjesme donosimo ovdje: