-

NaslovnaVestiVesti iz regionaLuce predstavlja baladu "Proći će", najavni singl nadolazećeg albuma prvijenca

Luce predstavlja baladu “Proći će”, najavni singl nadolazećeg albuma prvijenca

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.


Pjesma “Proći će” šesti je singl kojim Luce najavljuje “Susret“, svoj album prvijenac, koji se u izdanju Menarta očekuje početkom listopada.

Proći će je jedna od onih pjesama koje su dugo ‘kuhale’ u meni, a izašla je na papir odnosno audio recorder u svega nekoliko minuta, naravno usred vožnje, kako to moj um često radi. Volim kad mi istodobno dođe tekst i melodija, pogotovo kad odmah bude zatvorena misao i cjelina kao što je slučaj s Proći će. Pjesma je to o otpuštanju nečega što mi je nekad bilo jako važno, praštanju i prihvaćanju da je baš tako trebalo biti” – o svom novom singlu govori cijenjena mlada kantautorica.

Nakon izdavanja albuma uslijedit će i njegova koncertna promocija, 19. listopada u Velikom pogonu Tvornice kulture. Bit će to Lucin prvi veliki koncert u Zagrebu pa već sad najavljuje da publika može očekivati večer prave glazbene rapsodije uz nekoliko gostiju iznenađenja.

Aranžman i produkciju pjesme “Proći će”, u kojoj ponovno do izražaja dolazi impresivan, moćan i raskošan Lucin vokal, potpisuje Srđan Sekulović Skansi upakiravši je baš onako kako ju je i sama autorica čula u glavi. Iza pratećeg video broja i ovog puta stoji Luka Nižetić, snimivši kadrove na nekoliko mediteranskih lokacija, od otoka Visa do Zadra, potrudivši se samim time da vizual dojmljivo prati atmosferu pjesme i njezinu poruku.