-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Lovely Quinces gostuje na dvije europske turneje

Lovely Quinces gostuje na dvije europske turneje

Lovely Quinces nastupa na europskoj turneji pred kraj svibnja kao gošća Giantu Sandu, a u lipnju nastupa s Thurston Moore Bandom.

Iza imena Lovely Quinces krije se splitska kantautorica Dunja Ercegović. Ova talentirana autorica svira u regiji, ali i inozemstvu. Na nadolazećoj europskoj turneji Gianta Sanda, Dunja će izvesti nekoliko svojih pjesama nakon čega ostaje na pozornici kao prateći vokal. Osim na koncertu, gostovat će i na nadolazećem album “Heartbreak Pass“. Dunja će popratiti Gianta na njegovoj cjelkupnoj turneji u trajanju od 14. travnja do 6. lipnja pri čemu će svirati na 20 koncerata. Turneja tako uključuje nastupe u Italiji, Sloveniji, Njemačkoj, Francuskoj, Belgiji, Španjolskoj, Nizozemskoj, Mađarskoj te Austriji.

Turneju Thurstona Moore Banda (novi projekt gitarista Sonic Youtha) Lovely Quinces će upotpuniti u ljubljanskom Kinu Šiška 1. lipnja, nastaviti u zagrebačkoj Močvari nakon koje dolaze na red Budimpešta i Beč.

Neposredno prije turneja Lovely Quinces objavit će prvi dio albuma prvijenca, koji će biti ukomponiran u dva EP-a. Prvi EP će biti objavljen digitalno sredinom svibnja, dok će drugi izdati sredinom listopada. Nakon digitalnih izdanja uslijedit će i fizičko na CD-u i LP-u.