Lovely Quinces gostuje na dvije europske turneje

Lovely Quinces nastupa na europskoj turneji pred kraj svibnja kao gošća Giantu Sandu, a u lipnju nastupa s Thurston Moore Bandom.

Iza imena Lovely Quinces krije se splitska kantautorica Dunja Ercegović. Ova talentirana autorica svira u regiji, ali i inozemstvu. Na nadolazećoj europskoj turneji Gianta Sanda, Dunja će izvesti nekoliko svojih pjesama nakon čega ostaje na pozornici kao prateći vokal. Osim na koncertu, gostovat će i na nadolazećem album “Heartbreak Pass“. Dunja će popratiti Gianta na njegovoj cjelkupnoj turneji u trajanju od 14. travnja do 6. lipnja pri čemu će svirati na 20 koncerata. Turneja tako uključuje nastupe u Italiji, Sloveniji, Njemačkoj, Francuskoj, Belgiji, Španjolskoj, Nizozemskoj, Mađarskoj te Austriji.

Turneju Thurstona Moore Banda (novi projekt gitarista Sonic Youtha) Lovely Quinces će upotpuniti u ljubljanskom Kinu Šiška 1. lipnja, nastaviti u zagrebačkoj Močvari nakon koje dolaze na red Budimpešta i Beč.

Neposredno prije turneja Lovely Quinces objavit će prvi dio albuma prvijenca, koji će biti ukomponiran u dva EP-a. Prvi EP će biti objavljen digitalno sredinom svibnja, dok će drugi izdati sredinom listopada. Nakon digitalnih izdanja uslijedit će i fizičko na CD-u i LP-u.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=YWGr1lPG3Jc]