-

Ljubičice, MAiKA i Nataleé nominovani za HEMI muzičke nagrade

Hazel Tri Kapljice Nataleé MISH Manivi Dom omladine Beograd Projekat Femix Femixeta fotografije Galerija Rok kamp za devojčiceObjavljeno je 27 nominovanih izvođača za HEMI muzičke nagrade (HMA), program za talentovane muzičare i razvijanje njihove internacionalne karijere. Izvođači dolaze iz devet zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope, među kojima su Češka, Estonija, Grčka, Mađarska, Severna Makedonija, Poljska, Rumunija, Srbija i Slovenija. Među nominovanima su srpski bendovi Ljubičice, MAiKA i Nataleé.

U početnoj fazi HEMI muzičkih nagrada izvođači dobijaju pristup onlajn sastancima, prezentacijama i vebinarima kako bi unapredili svoje znanje o live muzičkom sektoru i njegovim izazovima, a biće im obezbeđene i akreditacije za vodeće evropske festivale i konferencije, kao i međunarodna medijska pokrivenost. Sve ove aktivnosti doprineće povećanju njihovih kapaciteta za pristupanje novim tržištima.

Devet izvođača, odnosno po jedan iz svake države, proći će u drugu fazu HEMI muzičkih nagrada i dobiti personalizovanu podršku, naprednu obuku i priliku za upoznavanje sa ljudima iz festivalskog, koncertnog i muzičkog sveta. Pobednik treće, finalne faze HMA, biće predstavljen međunarodnoj publici učešćem na velikom evropskom festivalu. 

Nominovani izvođači za HEMI muzičke nagrade 2023:

Češka – Badfocus, The Silver Spoons, TooT Ensemble;
Estonija 
 Manna, Minimal Wind, OOPUS;
Grčka 
 MOBVIBE, LIA HIDE, VASSIŁINA;
Mađarska 
 Del.grady, Ficture, Stone Sober;
Severna Makedonija  Dina Jashari, Perija, Yon Idy;
Poljska 
 Francis Tuan, Fryderyk HD, Klawo;
Rumunija 
 Catalina Cara, K not K, ROADKILLSODA;
Srbija 
 Ljubičice, MAiKA, Nataleé;
Slovenija 
 Birds of Unknown, Dora Tomori, The Crossroads

HEMI muzičke nagrade organizuje Hub for Exchange of Music Innovation, evropska inicijativa čiji je cilj podrška izvođačima i profesionalcima iz muzičke industrije koji dolaze iz HEMI zemalja. Hub for Exchange of Music Innovation je inicijativa 10 muzičkih organizacija Centralne i Jugoistočne Evrope, osnovana u saradnji sa programom Kreativna Evropa Evropske unije, u trajanju od četiri godine (2020-2024). Ovo partnerstvo uključuje javne i privatne organizacije, udruženja, organizatore festivala i konferencija, kancelarije za izvoz i muzičku poslovnu školu. Vizija HEMI projekta je stvaranje održivog „muzičkog hub-a“ za razvoj inovativnih poslovnih modela, koprodukciju i kopromociju novih događaja/proizvoda, zatim stvaranje inkubatora za muzičke profesionalce, kao i podrška izvođačima da zadovolje trenutne potrebe tržišta.

Najnovije vesti

Izdvajamo