-

„Liman zove“: poziv neafirmisanim bendovima i solo izvođačima

Pozivamo novosadske bendove (i solo izvožače) koji sviraju rok, pank, pop, metal ili klasičnu, a autorsku muziku, da iskoriste priliku i prijave se na konkurs u okviru projekta LIMAN ZOVE, koji se tradicionalno realizuje svake godine na Limanu u Novom Sadu.  Za prijavu je potrebno poslati kratak snimak izvođenja jedne od autorskih kompozicija na mejl adresu: ruzanpametanimlad@gmail.com do 24. septembra 2023. godine. Nakon toga izvršićemo selekciju i odabrati izvođače koji će dobiti priliku da se pokažu i nastupe na bini sa kompletnom koncertnom produkcijom i dobiju višekanalni snimak svog nastupa.

Ove godine predstavnici EXIT festivala odabraće najbolji bend koji će nastupiti na Fusion stage-u Exit-a 2024. godine.  

Inicijator projekta, Sreta Kovačević, naglašava: ,,iz sopstvenog iskustva svestan sam koliko je bilo bitno što je Pekinška Patka nastupila na Subotičkom omladinskom festivalu. Do tog momenta bilo nam je teško da se predstavimo i dobijemo priliku da nas neko čuje’. Komentarišući reakciju Exit festivala da podrži ovu manifestacju, rekao je: ,,EXIT se po ko zna koji put pokazao odgovorno prema lokalnim vrednostima i za to im svaka čast.  Za neafirmisane izvođače, prilika da nastupe na Exit-u je  ravna dobitku na lutriji – to je referenca koja se teško stiče’’.

Koristimo priliku da najavimo i izdavanje kompilacije sa snimcima prošlogodišnjeg  nastupa bendova, u izdanju Multimedia music, do kraja ove godine.

Cilj aktivnosti koje se realizuju u okviru projekta LIMAN ZOVE jeste afirmacija mladih umetnika, čemu je Audio Konstruktor posvećen svojim društveno odgovornim poslovanjem dugi niz godina.

Kao i svake godine, ovaj projekat podržala je Uprava za kulturu Grada Novog Sada.      

Najnovije vesti

Izdvajamo