-

„Lice ulice“ novi singl Nikole Čuturila

Nikola Čuturilo Čutura

Beogradski gitarista, pevač, tekstopisac i kompozitor Nikola Čuturilo predstavio je novu pesmu „Lice ulice“, drugi singl sa predstojećeg albuma „Priče iz Depoa“. Sociokulturološki kontekst, problem beskućnika i generalno napori da se preživi svakodnevica predstavljaju suštinsku temu novog singla.

Dubina i značaj ovog izdanja dodatno su naglašeni saradnjom sa neprofitnom organizacijom „Liceulice“, najpoznatijom po istoimenom magazinu i zapošljavanju socijalno ugroženih osoba kao uličnih prodavaca.

„Junaci ove priče nisu rođeni na ulici niti su imali ideju da će tu završiti. To su ljudi koji su imali prijatelje, snove i planove baš kao ti i ja. Sve dok nije došlo do prekida filma. Ovo je kadar iz mog Londonskog života u periodu kad sam se „snašao“ i „zavredeo“ da me puste u mašinu. U hodu od stana do metroa svakog jutra prolaziš kroz identične minute i istu scenografiju. To se ponavlja iz dana u dan baš kao u Danu Mrmota.“

„Patrik je bio komšija uredan i obrijan, imao je ženu i bebu a ispred kuće vikendom je glancao svoj oldtimer i motor sa prikolicom. Jednog jutra mi se nije javio i primetio sam da je neobrijan. Sledećeg mu je bila prljava kragna od košulje i izgužvan sako da bi ubrzo nestali i njegovi mezimci na točkovima. Žene i bebe nije bilo već neko vreme kada sam ga idući na posao prepoznao, među poznatim beskućnicima na stanici. Bio je zapušten, zarastao u bradu sa konzerevom piva u ruci, baš kao neko neposredno posle prekida filma“, rekao je Čuturilo o singlu.

Do saradnje sa „Liceulice“ je došlo spontano, u jednom telefonskom razgovoru Čuturila i Baneta Trifunovića, idejnog tvorca i jednog od osnivača te organizacije. Saradnja ima za cilj da kroz zajedničko promovisanje pomogne širenju svesti i daljem uključenju pojedinaca i zajednice.

Najnovije vesti

Izdvajamo