Letu štuke predstavili novi singl „Bože zdravlja“

Legendarni sarajevski bend Letu štuke nakon duže pauze novih izdanja predstavili su novi singl  „Bože zdravlja“ za koji su uradili i spot.

Ova pesma najavljuje izlazak novog albuma. O čemu ona govori objasnio je frontmen benda, Dino Šaran:

“Bože zdravlja” je na neki način moj izvještaj o vremenu provedenom u odsustvu sa scene. Ona govori o mom viđenju svijeta kakav je postao. Dakle, u suštini jedna naizgled intimna pjesma šireg konteksta. Video su realizirali “Horriblepeople” pod vodstvom redatelja Gorčina Zeca. Ovo je prvi singl s nadolazećeg albuma benda “Letu štuke“.

Na saradnju sa Štukama, osvrnuo se i sam režiser koji je rekao:

„Kada sam prvi put poslušao pjesmu „Bože zdravlja“, doživio sam je kao neku vrstu Odiseje, odnosno svojevrsnog putovanja. Odatle je nastala ideja junaka, tačnije, putnika koji traga za svojom „vatrom“. To je bila polazna tačka za saradnju sa Dinom Šaranom, koji je svojim prijedlogom Hercegovine kao idealne lokacije upotpunio cjelokupnu viziju.Obzirom da hercegovački krajolik oduvijek smatram filmičnim i inspirativnim, rado sam prihvatio izazov te smo tako visoravan Morine, u okolini Nevesinja, usvojili kao mjesto radnje u ovoj priči. Ova prelijepa i, na neki način, nadrealna priroda je, sama po sebi, inspirisala kreaciju.Samo putovanje, boravak na terenu, kao i snimanje postali su dio naše zajedničke Odiseje, a naša fenomenalna mala ekipa istovremeno je uspjela raditi i uživati u procesu stvaranja.“

Trenutno je u prodaji aktuelni “Best of Letu štuke” koji sadrži 17 pesama, zajedno sa novom bonus pesmom „Padaj“ koja na ovaj način doživljava premijeru na CD-u.  Izdanje koje na jednom mestu okuplja najbolje trenutke sa albuma „Letu štuke“, „Proteini i ugljikohidrati“ te „Brojevi računa“ svim ljubiteljima jednog od najkvalitetnijih rock bendova u regionu donosi hitove kao što su „Mjesto za dvoje“, „Tesla“, „Paranoja“, „Pero Papacoder“, „Šutiš“, „Sunce“ i druge.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komenar!
Unesite svoje ime ovde