-

NaslovnaVestiVesti iz regionaLelee ima novi singl "Ništavilo"

Lelee ima novi singl „Ništavilo“

LeleeLjubljanski razigrani indie/post-punk trio Lelee predstavlja ‘Ništavilo’, drugi singl sa predstojećeg debitanskog albuma ‘Čuka bije pumpa’, koji izlazi 18. juna za Moonlee Records i kanadsku diskografsku kuću Ill in the Head Records.

Drugi singl ‘Ništavilo’ donosi nam melanholično razigranu i sanjivu a ipak  živahnu  pesmu, u kojoj  Damjan Manevski (Rush To Relax, Molokai) nestašno svirucka po svojoj električnoj gitari, Jelena Rusjan (Borghesia, TRUS!) servira bas linije, od kojih vas zasvrbe tabani, dok se Jan Kmet (balans, Kalu) brine, da sve zajedno zvuči kao savršena kulisa za neko kasno-popodnevno  đuskanje na letnjem vrtu.

Kao i na prvom singlu ‘Kopnež’, su Lelee pozvali u saradnju gostujućeg muzičara. Ovaj put je to Andrej Fon (Olfamož, Svojat…) koji je odsvirao saksofonske linije i celoj pesmi dodao pomalo mangupski štih. Pošto je izgleda saradnja jedan od skrivenih aduta predstojećeg  albuma trebamo ispostaviti još jednu. Ispod svih ilustracija za album pa time i vizualija za singl ‘Ništavilo’ potpisuje se slovenački vizualni umetnik Leon Zuodar – Lele. Šta de sedi kad se sretnu Lelee i Lele, videćete i čuti uskoro.

Još pre izlazka albuma će Lelee svoj novi material predstaviti i koncertom u okviru festivala MENT Ljubljana, gde nastupaju u živo u ponedeljak, 7.6.2021. Tome ubrzo sledi još više promocijskih koncerta.

Najnovije vesti

Izdvajamo