-

Legendarni album grupe The Daltones na digitalnim platformama

The Daltones

U sklopu obeležavanja tri decenije postojanja izdavačka kuća Take It Or Leave It Records reizdala je album prvenac kruševačkog sastava The Daltones.

Album „Roco Punk“, snimljen je septembra 1995. u kruševačkom studiju ADC. Produkciju je radio Vlada Milutinović, a snimateljski posao Darko Tomić. „Roco Punk“ od sada je dostupan i na svim relevantnim digitalnim platformama.

Godine 1993. u Kruševcu, Nikola Bojić – bubanj, Vladimir Radovanović – gitara, Slaviša Bobić – bas i Bojan Manojlović glas i gitara osnovali su sastav The Daltones. Po uzoru na pank rok bendove kasnih sedamdesetih (The Ramones i Sex Pistols) stvaraju autentične autorske teme.

Pre zvaničnog izdanja imali su mnogobrojne koncerte po Kruševcu, Aleksandrovcu, Brusu, Beogradu, a prvi nastup održali su oktobra 1993. godine u prištinskoj hali sportova „Boro i Ramiz“, na brucošijadi, kao predgrupa zvezdama večeri.

U grupu, krajem iste godine, dolazi Aleksandar Živić kao pevač, a Bojan ostaje za gitarom i dobija funkciju pratećeg vokala.

Među značajnim koncertima u Kruševcu treba izdvojiti „Župin rock maraton“ na stadionu FK Napretka (septembar 1994.) i dva velika koncerta u Hali sportova, sa poznatim srpskim grupama. Iz grupe kasnije izlazi Slaviša Bobić.

Izdvajaju se uspešne svirke u beogradskom KST-u sredinom i krajem 1996. godine. Najpre kao gosti Goblina, na promociji njihovog tad objavljenog remek-dela „U Magnovenju„, a zatim zajedno sa grupama Atheist Rap, Džukele, Six Pack, KBO, Direktori, Generacijom bez Budućnosti i drugim pank jurišnicima (zabeleženo na izdanju Hi-Fi Centra, „Punk obrade„).

Nakon toga sledi još jedna uspešna grupna svirka u KST-u pod nazivom „Svi protiv svih„, takođe zabeležena na zvaničnom izdanju Hi-Fi Centra.

Sa spremnim materijalom za drugi album punili su koncertne prostore u Kruševcu, Beogradu, Nišu… ali nažalost – album nikada nije objavljen.

Najnovije vesti

Izdvajamo