fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona "Lament" novi singl benda Eleven

“Lament” novi singl benda Eleven

Šabački sastav Eleven objavio je svoj četvrti singl “Lament” sa predstojećeg albuma “Reči koje nešto znače” za izdavačku kućLampshade Media.

“Pesma je ukratko priča o povratku, zatvaranju kruga i vraćanju na mesto odakle smo sve počeli. Bez obzira gde smo i ko smo, svako može naći svoje mesto u ovim stihovima, tonovima i bezgraničnom prostoru prenesenog značenja.” ističe basista Miki Stanković.

Produkcija izdanja je rađena u Zagrebu u LaBamba Studiju pod producentskom palicom Igora Pauka. Za novi spot kao i prethodni bio je zadužen basista Miki Stanković ovaj put uz pomoć Predraga Daničića Kameru na ovom spotu potpisuju Nenad RankićDragan Đurđević i Nikola Janković.

Kroz video spot između ostalog bend pruža podršku za očuvanje zgrade bivšeg Doma JNA u Šapcu koja je bila na ivici prodaje i rušenja u prethodnom periodu. Projektovana je od strane doktora arhitekture, profesora Beogradskog univerziteta Vladimira Bjelikova, građena između 1960. i 1962. Svojim položajem u okviru parcele sa uređenim zelenilom, prostornom organizacijom, oblikovanjem, konstrukcijom, materijalima i detaljima, poseduje izuzetne arhitektonske, istorijske i društvene vrednosti u sredini u kojoj se nalazi. Dom JNA, kako navode svedoci toga doba je bila najreprezentativnija kulturna ustanova u gradu. Trenutno je pod zaštitom države ali njena sudbina je i dalje neizvesna.