-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Laibach objavili EP i najavili novi album

Laibach objavili EP i najavili novi album

Gordan Lazinica

Funkcija: Novinar/Recenzent

Sebe vidi kao: Srećnog i uspešnog kompozitora/muzičara jednog dana.

Moto: "If you can't handle the failure, then I don't think that success is an option." (Devin Townsend)

laibach

Slovenački legendarni sastav Laibach je objavio novo EP izdanje pod nazivom “S“. Na njemu se nalaze ukupno tri nove pesme, kao i lajv verzija pesme “Love on the Beat” francuskog pevača i kompozitora Serža Gajnzburga koje su dostupne javnosti u digitalnom formatu.

Navedene nove tri pesme će svoje mesto naći na predstojećem albumu “Spectre” koji je najavljen za februar 2014. godine pod okriljem izdavačke kuće “Mute“. Pesme su dostupne za besplatno peuzimanje samo nedelju dana, tako da je neophodno otići na sajt spectre.laibach.org i preuzeti ih (nazivi numera su “Eurovision”, “No History” i “Resistance is Futile”). “Love on the Beat” je snimljena tokom londonskog nastupa pod nazivom “Monumental Retro-Avant-Garde Tate Modern”.

“Spectre” je prvo studijsko izdanje Laibacha od albuma “Volk” iz 2006. godine i uopšte prvo izdanje od saundtreka za film Tima Vourensole, “Iron Sky” (2012). Ovaj album pokazuje Laibach ponovo kao bend koji uspešno transformiše sebe u nove forme, u ispoliranom i čvrstom ruhu. Sastav preispituje sve rigidne interpretacije i predrasude vezane za njih same, njihovu muziku, namere, filozofiju i ideologiju.