Laibach najavili novi album

Slovenački avangardni bend Laibach najavio je svoj novi album “Also Sprach Zarathustra“, koji će biti objavljen 14. jula ove godine za izdavačku kuću Mute. Ovo će biti njihovo prvo izdanje nakon albuma “Spectre”, objavljenog 2014. godine.
Muzika koja će se naći na albumu je originalno bila namenjena za pozorišnu adaptaciju romana “Tako je govorio Zaratustra“, koja je svoju premijeru imala marta prošle godine. Album “Also Sprach Zarathustra” je unapređena verzija muzike kreirane za gorepomenutu predstavu.

Njihova kontroverzna turneja u Severnoj Koreji 2015. godine dovela ih je u žižu svetske javnosti, budući da su prvi i jedni zapadni rock bend koji je ikada svirao tamo. Celo njihovo iskustvo kao i sam nastup zabeležio je režiser Molten Traavik i pretočio ga u film “Liberation Day“.

Laibach svoju turneju započinje u Južnoj Koreji nastupom, gde u istoriju ulaze kao prvi rock bend koji je ikada nastupao i u Severnoj i u Južnoj Koreji. Među zakazanim nastupima na turneji nalazi se i koncert u Zagrebu na kom će ih pratiti i simfonijski orkestar RTV Slovenije.

OSTAVITE ODGOVOR

Unesite svoj komenar!
Unesite svoje ime ovde

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.