-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona KUD Idijoti i Džoni Štulić u jednom danu

KUD Idijoti i Džoni Štulić u jednom danu

Dr Frix Kud IdijotiDr Frix Kud IdijotiU Beogradu, u kafiću Šikarica u utorak 29. oktobra, sa početkom u 19č, održaće se promocija foto-monografije „Branimir Štulić Džoni“, beogradskog fotografa Kamenka Pajića, koji već dve decenije živi i radi u Vašingtonu.

Pajić je pre odlaska u SAD objavio pet foto-monografija o značajnim rokerima iz bivše Jugoslavije, a za ovu knjigu, koja je izašla pre nekoliko dana, odabrao je ekskluzivne fotografije snimljene tokom marta i aprila 1990. na poslednjoj mini-turneji Branimira Džonija Štulića po Jugoslaviji, tačnije na koncertima u Novom Sadu, Subotici i Beogradu, koje je, kao i sve ono što se mimo njih dešavalo, snimao na Štulićev poziv. Džoni je na toj turneji nastupio sa Balkan Sevdah Shuttle Bandom, koji su činili Jurica Pađen, Tomislav Šojat i Branko Knežević, a Pajić je snimio ukupno 27 filmova, sa kojih je probrao nekoliko desetina fotografija, od kojih je većina sada prvi put dostupna javnosti.

Osim njega, o knjizi posvećenoj jednom od najvećih rok muzičara našeg regiona će govoriti i autor uvodnog eseja, novinar Dušan Vesić, a promociju će voditi novinar Vladimir Stakić. U 21 sat u klubu Šikarica biće predstavljeno reizdanje albuma Gratis Hits legendarnih ĶUD Idijota i promocija knjige Nenada Marjanovića dr Frica “Život s idijotima”. Ova dva događaja su povezana jer će učesnici predstavljanja gostovati jedni kod drugih. U Šikarici će osim dr Frica govoriti Vladimir Stakić, Željko Čačija i očekuje se i dolazak kultnog sarajevskog novinara Ognjena Tvrtkovića koji već godinama živi i radi u Londonu. Na promociji vinilnog izdanja Gratis Hitsa biti ce moguce kupiti ovo izdanje kao i novu seriju majica KUD Idijoti, ali i neke starije motive s albuma ovog kultnog pulskog punk benda.

Najnovije vesti

Izdvajamo