-

NaslovnaVestiVesti iz regiona"Kuća sjećanja" najavljuje beogradski koncert Urban & 4

“Kuća sjećanja” najavljuje beogradski koncert Urban & 4

Ivana Božić
Funkcija: Urednik/edukator

Urban&4 novim singlom “Kuća sjećanja” najavljuju veliki beogrdaski koncert koji pripremaju za 14. april u SubBeernom centru.

​Pesma “Kuća sjećanja” novi je singl grupe Urban&4, kojom je, na neki način, zvukom, izražena počast velikim autorima i muzičarima. Svakodnevno učeći od Elvisa, Lennona, Dylana pa do Joni Mitchell, Kristoffersona, Simona & Garfunkela i svih ostalih, onih nešto manje, ali i onih svima poznatih umetnika, bend je ovog puta odlučio da se odmakne od istraživanja zvuka i da se okrene isključivo pesmi i tome da joj se posveti zaslužena i potrebna pažnja.

Bend je pesmu gotovo u celosti snimio uživo, onako kako to rade svirajući na koncertu.Pesma je snimljena u “RSL” studiju u Novom Mestu. Nikša Bratoš se odazvao pozivu i pridružio se bendu, kao aranžer, u ovoj novoj muzičkoj avanturi.

Video spot za pesmu “Kuća sjećanja”, autorski zajednički potpisuju Milica Czerny Urban i Damir Urban. Nina Sabo, talentovana riječka glumica, i Damir Urban, kao jedini akteri spota, utelovljuju istovremeno lik prošlosti, ali i ocrtavaju osobe koje nikako ne mogu da uteknu prošlosti.

„Smatrali smo da pjesma govori dovoljno već sama za sebe i da nema potrebe slikom podvlačiti ono što je već svima jasno. Zato smo se odlučili za svojevrsnu igru asocijacija i pokušali se slikom povezati uz pjesmu, tako da slušatelju ne smetamo u slušanju pjesme, već da samo pokušamo otvoriti još pokoja vrata interpretaciji”, opisali su novi spot Milica i Damir.​

Promotivna cena ulaznica iznosi 800 dinara, nakon čega će koštati 1.000, odnosno 1.200 na dan koncerta, 14. aprila, na ulazu u SuBbeerni centar (ukoliko ih bude ostalo). Dostupne su u kafeu Šikarica, Skadarska 22.