-

Kries izdaje novi album za slavni Riverboat Records


Dugo iščekivano službeno izdanje trećeg Kriesovog albuma „Selo na okuke“ izlazi danas, 27. listopada. Potpisali su ga za britanski Riverboat Records, jednu od najvažnijih world music izdavačkih kuća na svijetu koja je dio World Music Network platforme, što je svakako veliko priznanje za ovaj bend.

Ian Anderson, glavni urednik fRoots Magazinea, najuglednijeg svjetskog world music magazina je o ovom albumu rekao: „Znam da ponekad postanem pretjerano uzbuđen s novom glazbom koja stiže, a znam i da je jako zamorno kada netko poput mene trubi da će ovo biti album godine (kao da su godine važne), ali pripazite na to što će Riverboat Records objaviti krajem listopada. Nakon dugo vremena – novi album fantastičnog Kriesa iz Hrvatske kojeg predvodi Mojmir Novaković. Na svoj način album je jednako uzbudljiv kao i London Calling (ali s gajdama – napravljenim od jareće kože).“

„Selo na okuke“ treći je Kriesov album i ima ukupno 9 pjesama, a nasljednik je „Kocijana“ i njihovog prvijenca „Ivo i Mara“.iz 2004. Tonski snimatelji su Igor Ivanković (Gradsko kazalište Marina Držića Dubrovnik scena Bursa i AKC Medika, Zagreb) i Ivan Božanić (Studio Dan,Mrak, Zagreb). Za miks i produkciju zaslužan je Ivan Božanić (Studio Dan,Mrak, Zagreb), dok je album masterirao Dragutin Smokrović Smokva. Motiv s naslovnice djelo je multimedijalnog umjetnika iz Splita Petra Grimanija.

Prednarudžba albuma može se obaviti na ovim linkovima: http://bit.ly/2i3vioI i http://amzn.to/2i3f8vA

Najnovije vesti

Izdvajamo