-

NaslovnaVestiVesti iz regionaKonkurs za šesto izdanje Balkan Under The Radar

Konkurs za šesto izdanje Balkan Under The Radar

naslovna sa poslednje kompilacije

Nakon uspešno realizovanih pet izdanja kompilacije underground muzike “Balkan Under The Radar” i nekoliko desetina hiljada preuzimanja, Black Planet Records, izdavačka kuća iz Niša, organizuje konkurs za šesto izdanje.

Kompilacija “Balkan Under The Radar” ima za cilj otkrivanje zanimljivih imena uglavnom iz Srbije, ali i iz ostalih zemalja sa prostora ex-yu. Pored bendova i pojedinačnih muzičara na kompilaciji će moći da učestvuje bilo koji solo umetnik, projekat ili bend koji se uklapa u koncept forward-thinking muzike koju objavljuje “Crna Planeta”. Još jedan od ciljeva nam je bio da pomirimo dve alternativne struje koje se često dele – bendovsku (sviračku) i elektronsku (producentsku) jer mislimo da u muzici ne treba da bude ograničenja I podela i da svi alternativci treba da budu zajedno.

Uslovi za učešće na konkursu za “Balkan under the Radar: vol 6.” su sledeći:

da je traka neobjavljena do sada
da nije duža od 15 minuta
da se uklapa u okvire alternativne / nekonvencionalne (nesvakidašnje) muzike, bez obzira na žanr
da je izvođač sa prostora bivše Jugoslavije/Balkana
Kompilacija će biti izdata na na sajtu Freemusicarchive uz Creative Commons licencu i naravno kao free download na bandcamp stranici. Ovo je neprofitna DIY priča, bez ugovora, bez uzimanja prava na muziku već se realizuje samo iz ljubavi prema muzici, međusobne podrške i zbog spajanja ljudi sličnih razmišljanja.

Trake se mogu slati na b.planet.records@gmail.com. U obzir dolaze private streaming linkovi ili download u MP3 192kbs+ formatu. Poželjno je staviti ko ste, odakle dolazite i ime benda (projekta). Rok za slanje je 1.10.2018. Kompilacija se izdaje na godišnjem nivou. Prethodna izdanja možete skinuti ovde ili poslušati na bandcamp stranici.