-

Koncertni film „Uživo u Gročanskoj čaršiji“ sa Ana & The Changes

Ana Ćurčin Dom Omladine Beograd Indirekt FestivalAna & The Changes predstavljaju koncertni film „Uživo u Gročanskoj čaršiji“ nastao tokom leta 2021. godine, na kojem je zabeležen nastup u okviru Gročanskih svečanosti. Reditelj filma je Nemanja Babić, a kao specijalna gošća na koncertu svirala je flautistkinja Milena Jančurić. Produkciju koncertnog filma pomogao je SOKOJ – Organizacija muzičkih autora Srbije.

„Ovaj snimak koncerta doživljavam kao svojevrsni dokument koji smo zabeležili jer je koncertni nastup u poslednje dve godine postao retko i dragoceno iskustvo, maltene privilegija do koje retko dolazimo kao muzičari. Zahvalna sam Gročanskim svečanostima, bendu i ekipi koji su nam svi zajedno omogućili da sačuvamo taj trenutak i prenesemo koncertnu atmosferu i kroz snimak. Uprkos nesviranju tokom 2020. godine, aranžmani naših pesama doživeli su osveženje zahvaljujući Mileni Janučurić sa kojom je pravo uživanje nastupati. Nadam se da ćete uživati u koncertu kao što smo i mi,“ rekla je Ana Ćurčin.

Uz standardnu postavu – Ana Ćurčin – glas, gitara, usna harmonika, Goran Antović – klavijature, Marko Cvetković – bas i Filip Mratinković – buban, kao standardna gošća svirala je Milena Jančurić (+1) – flauta. Repertoar su činile pesme s oba albuma – „Sketches of Belonging“ i „Differences“, uz dve još neobjavljene pesme – „Shadow“ i „Abandoned“, kao i „Tu“ koja je nekoliko nedelja kasnije dobila nagradu Fondacije Milan Mladenović za najbolju pesma po mišljenju stručnog žirija u 2021. godini. Na samom koncertu izvedeno je još desetak pesama, a ovo je samo izbor koji vam predstavljamo kao esenciju nastupa Ana & The Changes.

Film je režirao Nemanja Babić (autor spota za „Differences“), montažerka je bila Sara Jovanović, a snimatelji su bili Pablo Ferro Živanović i Antonije Manojlović. Koncert je snimio dizajner zvuka Dejan Vučković, a miks i master uradio je Goran Antović. Prijatelj projekta bio je Koncept 45 store.

Ana & The Changes za 2022. godinu pripremaju nekoliko novih singlova, EP sa pesmama na srpskom jeziku i jedno specijalno izdanje za kraj godine.

Najnovije vesti

Izdvajamo