-

NaslovnaVestiVesti iz regionaKojoti uoči koncerta na krovu MSU-a objavili novi video i singl

Kojoti uoči koncerta na krovu MSU-a objavili novi video i singl

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.


Bend Kojoti objavio je novi video i singl “Evolucija ide u pogrešnom smjeru“, a posvećuju ju počupanim magnolijama Grada Zagreba i “svim počupanim i potrganim magnolijama cijeloga svijeta”.

Naravno, to je samo simbolički rečeno, o čemu je zapravo riječ pojasnio nam je Davor Viduka, autor teksta i glazbe te gitarist Kojota ovim riječima za Mixer: “Magnolija na Trgu žrtava fašizma je samo metafora vremena u kojem živimo. Čudo je uopće da se taj trg još tako zove. Ima stih u pjesmi: Brišu nam povijest, kradu nam sutra i mislim da je tu sve objašnjeno. Pjesma je dosta direktna što nam inače nije običaj, ali oko nas se dešavaju stvari protiv kojih jednostavno moraš reagirati. Ne odnosi se samo na Zagreb ili Hrvatsku, mislim da cijeli svijet pomalo luta u krivom smjeru. Totalno su se izgubile prave vrijednosti.”

“Evolucija ide u pogrešnom smjeru” je četvrta nova pjesma koju su Kojoti snimili od kada su krajem siječnja 2017. godine napravili svoj veliki come back. Ovoga puta riječ je o nešto mekšoj pjesmi od prijašnjih singlova “Mi ne pripadamo tu“, “Nova riječ” i “Ljubav u kvaru“, ali nju i dalje prati prepoznatljiv čvrsti kojotovski gitarski riff. Osim toga, izbacivanjem ovog singla Kojoti definitivno stavljaju finalnu točku na priču o uspješnim povratničkim koncertima te najavljuju izlazak novog studijskog albuma koji bi za Dancing Bear trebao biti objavljen do kraja ove godine. Za sada je snimljeno šest pjesama s nadolazećeg albuma; sve su snimljene u studiju GIS na Kastvu kod Mateja Zeca s kojim Kojoti njeguju dugogodišnje poznanstvo pa im je zajednički rad odlično sjeo.

Pjesma je izašla u pratnji animiranog video spota kojeg potpisuje Dalibor Barić.

Kojoti u subotu, 9. lipnja, sviraju na krovu MSU-a u sklopu programa LJETO U MSU!, gdje će im specijalni gost biti osječki reper Kandžija, dok će u ulogu predgrupe uskočiti HARP EXPLOSION – Thee One Man Band. Kandžija inače gostuje na pjesmi Kojota “Sve je pod kontrolom”, koja će kao singl biti objavljena na jesen. Ulaznice potražite u sustavu Eventim po cijeni od 85,00 kn na linku http://bitly.com/2FkF3Zi

Također, pozivaju sve predstavnike medija i fanove da 8. lipnja u 13:00 h svrate u Dancing Bear dućan (Gundulićeva 7) na druženje, kavu/pivu, potpisivanje best of vinyla “Najboljih 11!“. Tom prigodom Kojoti će za okupljene odsvirati novi singl “Evolucija ide u pogrešnom smjeru”, a tek objavljeni vinyl prodavat će se po promotivnoj cijeni.

“Najboljih 11!” donosi sve najveće hitove Kojota poput “Razuzdan i lud”, “Halucinacija”, “Hodala je pola metra iznad zemlje”, “Izgubljen u svemiru”, a među njih uvukla se i “Nova riječ” pjesma snimljena 2018. godine.