Kojoti objavljuju novi album nakon 21 godine diskografske pauze


Izlazak albuma „Sve je pod kontrolom?“ benda Kojoti očekuje se 1. ožujka, a objavit će ga Dancing Bear.

Kojoti su bend koji se krajem 90-ih godina i posljednjeg im albuma „Sex Disco Kung Fu“ (1998) oprostio s publikom i glazbenom scenom, a krajem 2016. na nagovor menadžera Dražena Gorete i podrške izdavačke kuće Dancing Bear najavio je svoj povratak na scenu.

Sljedeći logičan korak bio je nastaviti tamo gdje su nekada stali pa kada su odradili veliku povratničku turneju te nekoliko samostalnih koncerta u Hrvatskoj i regiji, došlo je vrijeme da se priča zaokruži novim albumom što je i najavljeno kroz četiri pjesme „Mi ne pripadamo tu“, „Ljubav u kvaru“, „Nova riječ“ i „Evolucija ide u pogrešnom smjeru“.

Sredinom prosinca 2018. godine, bend se sa snimateljem Matejom Zecom, koji potpisuje mastering i miks, zatvorio u studio na Kastvu i snimio 11 rock ‘n’ roll pjesama koliko će ih biti objavljeno na albumu „Sve je pod kontrolom?“.

U procesu nastajanja albuma, veliku ulogu kao autor tekstova – osim „Nova riječ“ koju supotpisuje s Alenom Marinom i „Sve je pod kontrolom“ s Kandžijom – te kao autor glazbe, i napokon kao producent odigrao je gitarist Davor Viduka.

Broj gostiju je nemali, a njihovo djelovanje pridonijelo je bogatom i razgranatom zvuku koji seže od čistog rock ‘n’ rolla, garage rocka, americane, plesnog rocka, funka. Gosti su Kandžija, Luka Barbić iz TBF-a, Vladimir Simčić Vava na lap steelu kojeg će se moći čuti u americana obojenoj „Oprosti što te volim“, Vedran Križan i Noa Rupčić na klavijaturama i pratećim vokalima, legendarni Vinkovčanin Igor Djeke, član Discipline Kitschme i čest gost na koncertima Kojota na harpu, te Iva Močibob, Leo Rumora i Danko Krznarić na vokalima.

Kojote uživo možete čuti 9. veljače u Boćarskom domu festivalu Antivalentinovo # 4, gdje ćete premijerno moći čuti neke od stvari s albuma.