-

KOIKOI i DJ FITZ su nova imena festivala Zdravo Mladi 11

Ovogodišnji jednodnevni makedonski festival Zdravo Mladi, jedanaesti po redu, održaće se u petak, 27. avgusta u MKC parku u Skoplju.

KOIKOI i DJ FITZ su nova imena koja su dodata na spisak izvođača. Na njoj se nalaze Hercules & Love Affair (dj set), Shortparis, Blackstate, Murman Tsuladze, Iskra, Lufthanza, Belgrado i Peki Pele. Spisak nije konačan.

KOIKOI je novije ime beogradske scene. Publici su se prvi put predstavili 2019. godine sa kompilacijom „Hali Gali“. Njihov debi album „Pozivi u stranu“ objavljen je za kultnu slovenečku nezavisnu etiketu Moonlee records. Ovaj bend kombinuje različite žanrove na temeljima autohtone muzičke tradicije, koja je miksovana shodno savremenim trendovima.

Album „Pozivi u stranu“ tako u sebi sadrži primese najprimamljivijeg popa, istovremeno je i blagozvučan i bučan, radijski senzibilan i rokerski silovit. Sve je to pod velom hipnotičkog balkanskog melosa, prepletonog ekstazom i nostalgijom. Debi album je album koji je regionalna nezavisna scena čekala decenijama, to je biser za sve koji su na vreme shvatili da napredni pop je novi pank.

DJ Fitz nema potrebe specijalno najaviti, sa njim počinje i završava se svako izdanje festivala Zdravo Mladi. Naše, a svetsko. Spremio je i kovid-miks za zagrevanje, tako da sigurno ćete uživati.

Karte za festival Zdravo Mladi u iznosu od 400 denara možete pronaći preko  bileti.mkc.mk ili ukoliko ste u Skoplju na biletarnici MKC.

Festival će biti realizovan saglasno aktuelnim merama-protokolima za organizovanje nastupa na otvorenom.

Najnovije vesti

Izdvajamo