-

NaslovnaVestiVesti iz regionaKiša metaka objavila novi folder, ovaj album

Kiša metaka objavila novi folder, ovaj album

 

Godinu i po dana nakon objave debitantskog albuma, odnosno foldera, Kiša metaka vraća se s nastavkom ‘audio-kriminalnog foldera‘, kako ga sami opisuju.

Dok je prvi album članove Kiše metaka jako brzo pretvorio iz internet senzacije u legitiman tražen bend koji prodaje koncerte po Hrvatskoj i susedstvu, na drugom su albumu radili planski i zajedničkim naporima proizveli dvanaest novih traka, od kojih su neke već tokom dosadašnjih koncertnih turneja predstavljene publici.

Na albumu repuju Krešo Bengalka, Vojko Vrućina, Vuk Oreb i Batman3000 uz ukazanje Papija Batine, a od gostiju tu su Prti Bee Gee braća, Šamso iz Brkova i ‘najveći seljak’ Tuta Kamon.

„Kad smo radili prvi album, nismo znali da će to ići dalje od internetske publike, a na kraju smo, u kratkom roku, postali bend koji redovito rasprodaje koncerte. Naš drugi folder rađen je ekipno i planski, ali jednako sirovo kao i prvi, i svi jedva čekamo izvoditi te nove stvari uživo. Očekujte nas!“, poručuje Vuk Oreb.

Produkciju potpisuje Vojko, masteriranje je obavio VRH, a korišćeni su i instrumentali Lokve čahura, sintesajzerskog ‘super benda’ u kojem sviraju članovi Kiše.

Malo stariji, bogatiji za razna iskustva, ali nimalo ozbiljniji, Kiša metaka svoj drugi folder postavila je na stranicu Dječaka na besplatno preuzimanje.

Album prati i videospot „Jaketa„.