-

NaslovnaVestiVesti iz regionaKerber rasprodao Sava Centar

Kerber rasprodao Sava Centar

Legendarni niški hard rok sastav Kerber održaće, sa gudačkim orkestrom, akustični beogradski koncert u rasprodatom Centru “Sava” u utorak 12. decembra sa početkom u 20:30 časova.

Nakon unplugged koncerata u Nišu, Knjaževcu i Aleksincu, koji su održani uz puno pozitivnog naboja i emocija, red je došao i na beogradsku publiku. Kerber će, na velikoj sceni, izvesti prearanžirane pesme uz pomoć prijatelja i gudačkog orkestra. Uz violine, ksilofon, kontrabas i perkusije, publika će moći da čuje svoje omiljene pesme izvedene na nešto drugačiji način.

Na pitanje šta nas očekuje na koncertu u Beogradu, Goran Šepa Gale je izjavio:

“Ovo je naš prvenac, unplugged koncert u glavnom gradu, i normalno je, da ćemo uživati sa našom publikom. Možete očekivati Kerber na način na koji nas nikada niste slušali. Iznenadićete se, kako Kerber zvuči u akustičnoj varijanti. Ja to kažem prosto “ Ovo je svirka jedan na jedan “, ili “Oči u oči “, Kerber – publika. Ovaj način muziciranja nam dozvoljava da budemo maksimalno emotivni, da mistični Kerber – pije vodu iz ruku publike….Imaćemo i pratnju gudačkog orkestra i polako ćemo puniti binu, da bi na kraju na sceni bilo 80 muzičara, …Ne bih baš sve otkrivao, jer koncert mora imati i mala iznenađenja…”

Grupa Kerber je aktivna na muzičkoj sceni više od 30 godina. Naziv grupe je ime bića iz grčke mitologije, troglavog psa sa zmijskim repom koji čuva ulaz u podzemni svet. Na vrata jugoslovenske rok scene grupa je ušla 1983. godine pobedom na čuvenom Omladinskom festivalu u Subotici, gde su se pre njih afirmisali bendovi poput „Idola”, „Filma” i drugih. Prve koncerte grupa je održala u niškim klubovima, a često je bila i predgrupa Galije. Album prvenac „Nebo je malo za sve” snimljen je polovinom 1983. godine. Njihovi koncerti u to vreme su bili karakteristični po Sosi, koji je svirao gitaru u obliku sekire, a na bini je gutao i bljuvao vatru. Trideset godina kasnije bend i dalje puni hale i velike koncertne prostore širom Srbije.