-

NaslovnaVestiVesti iz regionaKensington Lima s novim singlom i spotom “Dolly” najavljuju novi studijski album

Kensington Lima s novim singlom i spotom “Dolly” najavljuju novi studijski album

Kensington Lima
foto: Darko Marić

Kao službena najava novog studijskog albuma, iz glazbene radionice benda Kensington Lima stiže melodični novi singl “Dolly” zajedno s pratećim videospotom.

“Dolly je priča o zločestim akordima, susretu s vanzemaljcima i otpusnim pismima. Drugim riječima, svatko će u pjesmi prepoznati neko svoje značenje. Nastala je na jednom neobaveznom jam sessionu, potpuno slučajno i neopterećeno, a na kraju se prometnula u jednu od mojih omiljenih pjesama s nadolazećeg albuma“, otkrio je o pjesmi autor i glazbenik Josip Radić, koji stoji i iza glazbenog projekta Valentino Bošković.

Pjesma “Dolly” predstavlja službeni najavni singl novog studijskog albuma benda Kensington Lima, koji stiže u listopadu ove godine, a popraćena je i videospotom za koji je zaslužan dugogodišnji suradnik benda, Dalibor Barić.

Novi singl snimljen je uživo tijekom jednog plodnog sessiona u zadarskom studiju Twenty Twenty, a u njegovom kreiranju sudjelovala je bendovska jezgra – Jere Šešelja na bubnjevima, Davor Capković na gitari i Josip Radić na basu. Svoj doprinos na klavijaturama dao je i svestrani glazbenik Toni Starešinić, a svoj debi u ovoj suradnji imala je i Katarina Radić na pratećim vokalima.

Drugi po redu studijski album benda Kensington Lima nosi naziv “Southbound” i očekuje se tijekom listopada ove godine. Donosi nam ukupno deset pjesama, u čijem stvaranju je uz članove benda sudjelovala i nekolicina glazbenih prijatelja i gostiju. Naslovnicu albuma krasit će fotografija Feđe Klarića nastala na splitskoj Rivi 1981. i oživljena sada, četrdeset godina kasnije.

Singl “Dolly” dostupan je na svim digitalnim streaming platformama.

Najnovije vesti

Izdvajamo