-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Kazna za uši večeras predstavlja novi album

Kazna za uši večeras predstavlja novi album

Foto-Kazna-za-usi

Beogradski bend Kazna za uši posle 15 godina objavio je novi album pod naslovom “Nova zora” koji će biti predstavljen u utorak u galeriji New Moment.

Kaznu za uši, kao i poslednjh skoro 30 godina, predvodi pevač i gitarista Ivan Ivek Đorđević, a pored originalnog basiste Rudolfa Cibulskog, u grupi su još i klavijaturista Boris Eftovski i bubnjar Vladimir Markoski.

“Nova zora” sadrži 11 pesama, od kojih su dve snimljene uživo, u januaru 2011. na koncertu u klubu “Akademija”, dok su dve obrade pesama iz repertoara beogradskog garažnog benda Robna kuća kog predvodi Darko Džambasov.

Beogradska grupa Kazna za uši nastala je pre skoro 30 godina iz poplave novih muzičara koji su bili iz iste srednjoškolske ekipe. Njihov prvenac, singl “Deri kamen”, bio je u to vreme apsolutni kult-hit medju nezavisno orijentisanim mladim naraštajima.

Bend se istakao pobedom na zaječarskoj Gitarijadi, kada je dobio nagradu za najbolji nastup, ujedno na Festivalu Brzi Bendovi Srbije Đorđević je proglašen za najboljeg gitaristu, a pesma “Koska” je proglašena za r’n’r himnu Srbije.