-

NaslovnaVestiVesti iz regionaKantautorica Lovely Quinces objavila novi singl

Kantautorica Lovely Quinces objavila novi singl

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.


Nakon poduže diskografske pauze mlada kantautorica Lovely Quinces objavila je novi singl „Sick In The Head„.

Nastala tijekom Dunjinih višegodišnjih eksperimentiranja u studiju Marka Mrakovčića, pjesma je snimljena krajem 2017. uz pomoć prijatelja glazbenika i to Gorana Nježića (Punčke, ###) na bubnjevima i Anje Tkalec (Punčke) na basu. Mark Mrakovčić je i ovoga puta bio zaslužan za produkciju i mix pjesme.

Singl „Sick In The Head“ prikazuje njen žešći i električni zvuk s kojim je godinama eksperimentirala u pauzama svojih, standardno čisto akustičnih, snimaka.

Lovely Quinces se na sceni pojavila početkom 2013. godine demo snimkom pjesme „Wrong House“ koja je preko noći postala underground hit. Prvo službeno izdanje objavila je u rujnu iste godine, a EP „No Room For Us” proglašen je albumom godine na većini godišnjih lista najboljih domaćih izdanja. Konceptualni album „Meet Me In Moscow“ uslijedio je 2015., uz povremena izbacivanja singlova od tada. Koncertno je Dunja izrazito aktivna od samih početaka te iza sebe ima dvije američke i nekoliko europskih turneja, nastupe na SXSW i Primavera festivalima te jednomjesečnu europsku turneju s bendom Giant Sand. Kao podrška je otvarala koncerte za imena kao što su Tame Impala, Kurt Vile &The Violators, The Kills, Morcheeba i mnoge druge.