-

Još Neko Kopa predstavili prvi singl

Još Neko Kopa je novo ime na domaćoj sceni, a, zapravo, predstavlja studijski projekat koji spaja Acu Bogdanovskog i Predraga Drčelića Skakija iz Koalicionog Sporazuma i ex-Trule Koalicije.

Na ovom projektu će se pojaviti još zanimljivih imena iz sveta srpskog undergrounda. Stilski se ovde nailazi na spoj mnogih buntovničkih stilova, od panka do metala. Prvi singl spot za ovu godinu je pesma „Ostani čovek“.

Rečima Ace Bogdanovskog: „JNK je nastao kao studijski projekat. Ja sam hteo da zabeležim neke svoje stare ideje, tako smo počeli da snimamo u smederevskom studiju „Paradox“, gde sam upoznao Srđana (Alogia). Ove godine smo započeli neke nove pesme, za potrebe kojih je Srđan pozvao i ostatak svoje ekipe. U međuvremenu ideja koju nosimo i poenta cele priče dopala se i Skakiju, tako da smo na obostrano zadovoljstvo rešili da napravimo nešto zajedno, što će biti karakteristika i budućih pesamama. … Pesma „Ostani čovek“ uključuje više muzičara, pravi bend, pa i zvuči drugačije i bolje, življe. Za naziv projekta sam iskoritio repliku iz kultnog filma ,,Maratonci“. ,,Još neko kopa“, u zavisnosti od ugla gledanja na život i trenutnu globalnu situaciju u svetu, ima višestruko značenje. U suštini, svako od nas kopa za sebe… sreću ili grob, u skladu sa načinom života. Dakle, ovo radimo iz čistog hobija i potrebe da kažemo ono što osećamo. Tekstovi su inspirisani lošim stvarima sistema. I mislim da reflektuju sve ono što jedan prosečan, običan čovek često misli. Mi nismo elita, mi dolazimo iz redova „naroda“, a narod se decenijama nadao lepšim danima, ali se često čini da sve stagnira, što budi bunt u svima nama. Bunt i metal/pank – te stvari su uvek išle zajedno. Činjenica je da sami menjamo svoj svet, ali je činjenica i da nas truo sistem često sprečava u tome da svet stvarno postane „bolje mesto“.“

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=eGDnH5D4WD0]

Najnovije vesti

Izdvajamo