-

Jedan od najzanimljivijih bendova u regionu stiže u Beograd!

Funk Shui Balkanrock Sessions KC GRAD
Photo © Stefan Rajhl

U KC Gradu 15. oktobra, na prvom u nizu Balkanrock Sessions koncerata, nastupiće free-flow bend Funk Shui.

Ovaj makedonski bend oformljen je 2010. godine, a iza sebe ima dva izdanja – albume Aether iz 2012. i R.E.M. iz 2015. godine. Pored energičnih nastupa i autentičnog zvuka, publici su u poslednje vreme poznati po hitovima “Meteori” (najbolji singl u 2020. godini po izboru čitalaca Balkanrocka), “Veter” i “Ne vreme”, kao i po originalnim spotovima koji ih prate.

Funk Shui Balkanrock Sessions KC GRAD
Photo © Stefan Rajhl

U međuvremenu su nastupali na poznatim evropskim festivalima, od kojih su neki: MENT Ljubljana, PIN Music Conference, Athens Music Week, Eurosonic ESNS, Mondo.NYC i nedavno Sound City u Liverpool-u. Njihov nastup u muzičkoj web-emisiji Balkanrock Sessions možete pogledati bilo kada na Youtube.

Pogledajte njihov nastup na Balkanrock Sessions:

Kao predgrupa nastupiće četvoročlani vokalno-instrumentalni sastav pliš. Nastao je u Beogradu krajem 2018. godine i nastupa u standardnoj rok postavci – dve gitare, bas i bubanj. Nestandardno su zaljubljeni u gitarski, alternativni, indi zvuk s početka novog milenijuma i tu ljubav gaje i prenose u svojim autorskim pesmama. Svoju muziku pliš dočarava rečima: „Oseća se na koži i prija“, a četvorku čine Aleksa Gajić – bas gitara i vokal, Stefan Drča – gitara, Petar Sutara – bubnjevi i Branislav Cvetković – gitara i vokal.

Da budete obavešteni o svim budućim Balkanrock Sessions koncertima pratite Balkanrock portal. Možete očekivati još mnogo zanimljivih i autentičnih bendova iz Srbije i regiona. A da ne zaboravite na ovaj koncert kliknite „Going“ na Facebook event-u.

Karte za koncert možete kupiti od ponedeljka 3. oktobra u KC Gradu. (Braće Krsmanović 4, Beograd 11000)

  • Pretprodaja – 700 din
  • Prodaja – 1.000 din

Najnovije vesti

Izdvajamo