-

„Ja, prvo lice množine“ – nova knjiga Milana B. Popovića

Milan B Popovic-Ja prvo lice mnozine-naslovna

Pesnik i novinar kulturnih rubrika, kolumnista i publicista, Milan B. Popović, objavio je novu, osmu po redu, knjigu modernih, savremenih, urbanih, ali i ispovednih, veoma ličnih i refleksivnih pesama – „Ja, prvo lice množine“.

„Puno sam iskri mog unutrašnjeg metroa sopstvene duše utkao u nju i polažem dosta u tu knjigu. Tiraž knjige je 3.000 primeraka što je za poeziju ogroman i gotovo neverovatan detalj i impuls moje sreće ne samo u Srbiji, već u svim zemljama regiona tj. bivše velike Jugoslavije.

Pesme su jednim delom pisane otvorenim stihom , a drugim – rimom, ali bez patetike, koju sam pokušao, nadam se, vešto, da izbegnem.“, reči su autora, Milana B. Popovića.

Milan B. Popović nije samo pesnik već je i novinar kulturnih rubrika, kolumnista i publicista koji je sarađvao sa svim relevantnim domaćim rok časopisima i portalima. „Ja, prvo lice množine“ njegova je osma po redu knjiga poezije. Mnoge njegove pesme dobile su novu formu kroz saradnju sa muzičarima i bendovima različitog žanrovskog opredeljenja. Tako su nastale: CD muzička kompilacija pesama Rok/Metal bendova na stihove Milana B. Popovića – Vreme brutalnih dobronamernika (2010) i dvostruka CD kompilacija Milan B. Popović i Hronično Neumorni sa rege, hip hop i rok umetnicima iz svih država bivše velike Jugoslavije, na tekstove Milana B. Popovića (2015).

Najnovije vesti

Izdvajamo