-

„Izmeri me dobro“ novi video singl Jesenjeg Orkestra

Daniel Kovač Jarboli Jesenji OrkestarNakon zapaženih singlova „Sutra moram da upalim svetlo“, „Metod“ i „Ništa da ti dam“, Jesenji Orkestar je objavio četvrti singl sa novog albuma „Je l’ da da da? Da da da„. Radi se o pesmi „Izmeri me dobro“ koja otvara pomenuti album.

Autorka video spota je Nastasja Buđevac koja je snimanje i produkciju realizovala u Parizu sa grupom mladih filmskih profesionalaca. Direktor fotografije je Charles Kapandji koji je radio i kolor korekciju, montažu je radila Nastasja Buđevac, asistentkinja režije je Anaïs Costet, a asistent kamere Tony Trepon. Glavnu uloga u spotu tumači Victor Brunel.

Pesmu je odsvirao Jesenji Orkestar u postavi Filip Đurović na bubnjevima, Ivan Čkonjević koji je svirao dronove i zvučne pejzaže, Petar Stevanović na klavijaturama i doo wop pratećim vokalima, Vuk Stevanović doo wop vokali i Daniel Kovač koji je svirao klavijature i pevao. Pesma je snimana na nekoliko lokacija – u kineskoj četvrti u Novom Sadu, studiju Mirijevski venac i studiju Krokodil. Miks i mastering je uradio Petar Stevanović u studiju Krokodil u Pančevu.

Album „Je l’ da da da? Da da da“ je spakovan u formu video instalacije koja je u toku 2022. projektovana na desetak lokacija uključujući i Muzej Savremene umetnosti u Novom Sadu, Tam-Tam festival u Sućuraju, razne bioskope, institucije kulture i kafane. Album će digitalno biti objavljen kada Jesenjem Orkestru dosadi da organizuje projekcije. Do tad su tu pomenuti singlovi.

Najnovije vesti

Izdvajamo