fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Izložba "Senke zvuka" otvara ovogodišnji Jelen Demofest

Izložba “Senke zvuka” otvara ovogodišnji Jelen Demofest

The PixiesOsmi Jelen Demofest otvoriće izložba “Senke zvuka” Nemanje Đorđevića, rok fotografa i urednika portala Balkanrock.

Izložba se otvara 16. jula u 12 časova u galeriji banjalučkog Doma Omladine, a postavka traje sva tri dana festivala. “Senke zvuka” je kolekcija mističnih koncertnih trenutaka, u kojima lik izvođača ostaje tajna.

“Na fotografijama su prikazane siluete poznatih muzičara nastale na koncertima u Srbiji i regionu. Svaka fotografija je specifična po tome što dočarava atmosferu samog koncerta, gde identitet izvođača ostaje nepoznat. Trudio sam se da izaberem radove koje su karakteristične za određeni bend kako bi posmatrač probao da prepozna o kome se zapravo radi. Nadam se da sam u tome i uspeo”, kaže Đorđević i dodaje da je hteo da se malo poigra sa siluetama, pa je identitet i portrete muzičara sakrio u mraku.

Drugog dana festivala u 12.30 časova, a u sklopu dnevnog programa Jelen Demofesta biće predstavljen interesantan projekat pod nazivom “Živa biblioteka“, koji implementira Helsinški parlament građana Banja Luka u sklopu Koalicije civilnog društva u borbi protiv diskriminacije “Jednakost za sve”. Posetioci će imati priliku da razgovaraju sa jedanaest osoba od kojih svaka predstavlja jednu knjigu, a bitna karakteristika “Žive biblioteke” jeste što je svaka “knjiga” zasnovana na istinitoj priči.