-

NaslovnaVestiVesti iz regionaIzložba Rock momenti na Beogradskom mesecu fotografije

Izložba Rock momenti na Beogradskom mesecu fotografije

Vec jedanaest godina Rock Momenti donose svoje najbolje fotografije sa aktuelnih rock koncerata u Srbiji i regionu. Anamarija Vartabedijan, Stanislav Milojković i Nemanja Đorđević ovog puta učestvuju na značajnoj manifestaciji Belgrade Photo Month u Galeriji Božidarac.

Otvaranje izložbe u subotu 31. marta u 19h u Galeriji Božidarac (Radoslava Grujića 3). Postavka će trajati do 12. aprila.

Misija manifestacije Belgrade Photo Month (Beogradskog meseca fotografije) jeste da pojača vidljivost srpskih fotografa i uopšte fotografije u Beogradu, kao i da pokaže ostatku sveta šta se dešava u Beogradu, jednom od najuzbudljivijih gradova u Evropi. Da pokaže Srbiji šta se dešava u svetu kroz gostovanje fotografa iz drugih delova sveta, a sve to tokom trideset tri dana – od 29. marta do 30. aprila 2018. godine.

Od svojih početaka pedesetih godina prošlog veka pa do danas rokenrol pruža jedinstvenu poruku slobode i mogućnosti postojanja boljeg sveta. Slaveći i ove godine rokenrol i njegove snažne poruke ROCK MOMENTI se ovoga puta predstavljaju kao fotografska trojka – Anamarija Vartabedijan, Stanislav Milojković i Nemanja Đorđević, tri generacije sa tri različita ugla posmatranja koncertne rock scene i doživljaja fotografije. Izložba nosi snažan autorski individualni pečat svakog od troje fotografa potvrđen različitim ali ujednačenim izborom motiva i muzičkih grupa, i jasnom idejom šta je željeno da se tim izborom prikaže. Kroz strogu selekciju ukupno trideset koncertnih fotografija velikog formata Rock momenti nam donose raznovrsne umetničke dokumente o događajima koji su oplemenili našu stvarnost u proteklih nekoliko godina, od domaćih prezentnih aktera na muzičkoj sceni do poznatih muzičara sveta i regiona. Portret, atmosfera, gest, emocija, snaga, zanos, moć, osetljivost, magija muzike i ekspresije izvođača muzičkog čina iskazanog pred publikom, dovode nas do prepoznavanja i poistovećivanja ili sa onima koji fotografijom beleže te vanvremenske trenutke ili čak sa samim izvođačima. Značaj ovih foto zapisa jeste u njihovom dokumentu vremena i scene, veličanju samih muzičkih događaja, podsećanju na ljude koji su prošli prostorima Srbije i regiona i svojim nastupom doprineli da naša stvarnost bude malo čarobnija, lepša, otvorenija i bolja.