-

NaslovnaVestiVesti iz regionaIzložba koncertnih rock fotografija na Arsenal festu u Kragujevcu

Izložba koncertnih rock fotografija na Arsenal festu u Kragujevcu

Nemanja Đorđević Izložba rock fotografija Arsenal festPostavka rok fotografija velikog formata, autora Nemanje Đorđevića, vizuelno će obogatiti festivalski prostor Arsenala 09 od 19. do 22. juna u Kragujevcu, gde nastupaju Testament, Little Steven, Kurt Vile, Red Fang, Darko Rundek, Vlatko Stefanovski, Partibrejkers, Hladno pivo, Goblini i mnogi drugi.

Đorđević će se publici Arsenala predstaviti sa 20 fotografija, odnosno serijom ličnih i emocionalnih impresija nastalih na koncertima u Srbiji i regionu u poslednjih nekoliko godina.

“Arsenal je neosporno najveći gitarski festival u našoj zemlji, tako da mi je čast što ću svoje radove premijerno predstaviti kragujevačkoj ali i gostujućoj publici. Nije bilo lako napraviti postavku za Arsenal. Odlučio sam da to budu novi radovi koje do sada nisam izlagao. Verujem da će se vrlo lako uklopiti u program i ideju Arsenala za koji, nakon par godina posećivanja, mogu sa pravom da kažem da je festival sa dušom”, kaže Đorđević.

Nemanja Đorđević rođen je 1985. u Vranju, a fotografijom se bavi od 2000. godine. Član je foto kluba FON u Nišu i Nezavisnog udruženja novinara Srbije. Urednik je muzičkog sajta Balkanrock. Sarađuje sa mnogim dnevnim listovima u Srbiji i regionu. Veliki je zaljubljenik u rock fotografiju i već preko petnaest godina neprestano traga za novim i uzbudljivim kadrovima na nastupima bendova. Učestvovao je na mnogim grupnim izložbama fotografija, a pored toga broji i preko 30 samostalnih postavki. Oficijelni je fotograf raznih kulturnih manifestacija, festivala i koncerata. Dobitnik je više stručnih priznanja. U poslednje vreme privlači ga snimanje video spotova, kao i video produkcija.