-

NaslovnaVestiVesti iz regionaIzložba Block Out fotografija u Nišu

Izložba Block Out fotografija u Nišu

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

Block Out foto Nemanja Djordjevic

Pred koncert Block Outa u Nišu, 9. novembra, u klubu Juridicum biće otvorena izložba koncertne fotografije “Raskorak”, rok fotografa Nemanje Đorđevića, urednika galerije Balkanrock.com.

Marko Marinković, dugogodišnji Nemanjin prijatelj o izložbi kaže sledeće: “Portret grupe Block Out slika se godinama, različitim bojama, stihovima, zvucima, emocijama, a konačan oblik dobija na koncertima, u dodiru sa publikom. Ova izložba fotografija jeste deo tog portreta i približava nam neke magične trenutke koje su grupa i publika delili ranijih godina. Raskorak između sveta u kome zivimo i tog, paralelnog sveta koji živi na koncertima Block Out-a uočljiv je na fotografijama Nemanje Đorđevića. Kao poštovalac rada grupe Block Out, Nemanja na ovim koncertima nije bio samo puki fotograf, već neko ko je ove koncerte doživljavao lično. Upravo to, “lično” on je u velikoj meri preneo na fotografije i tako nam omogućio da osetimo, atmosferu, emocije i da gledajući fotografije čak i čujemo taj “krik” paralelnog sveta.”

Otvaranje izložbe fotografija je u petak 9. novembra u klubu “Juridicum” na Pravnom fakultetu u Nišu sa početkom od 19h, samo dva sata pre koncerta benda Block Out na istom mestu.

Nemanja Đorđević je rođen 1985. godine u Vranju. Fotografijom se bavi od 2000. godine. Od 2008. radi kao foto-reporter web magazina Balkanrock kao i hrvatskog SoundGuardian. Oficijelni je fotograf raznih festivala i koncerata u Srbiji i regionu. Ove 2012. godine imao je samostalne izložbe rok fotografija u Vranju i Inđiji, a učestvovao je na izložbi fotografija „Čuvari trenutaka“ u Beogradu i Novom Sadu. U poslednje vreme pored koncertne, radi i promo fotografije za razne domaće bendove. Sarađuje sa mnogim dnevnim listovima u Srbiji, kao i u regionu. Živi i radi u Beogradu. Njegove galerije rok fotografija možete pogledati na sajtu:  www.balkanrock.com/galerija.

Informacije o koncertu Block Outa u Nišu biće objavljene u četvrtak.