fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Izložba "Beograd za Bowiea"

Izložba “Beograd za Bowiea”

david bowie“Belgrade to Bowie” je projekat posvećen nedavno preminuloj muzičkoj legendi Davidu Bowieu, čiji osnovni deo čini velika izložba fotografija Brajana Rašića, koji je više od dve decenije bio jedan od zvaničnih fotografa Davida Bowiea.

Više od 100 fotografija na kojima je Rašić zabeležio trenutke sa umetnikovih bojnih turneja, ali i iz privatnog života, biće izloženo u novoj zgradi Jugoslovenske kinoteke. Izložba će trajati gotovo tri meseca, a imaće i bogat prateći program koga će činiti radovi domaćih umetnika kojima je Bowie bio inspiracija. Među njima su i Nino Maljević, Goran Vitanović, Svetlana Sakan i drugi. Kao deo pratećeg programa, svakodnevno će se prikazivati filmovi u kojima je Bowie glumio i biće organizovane brojne tribine i radionice.

Brajan Rašić je rođeni Beograđanin koji se proslavio u Londonu, gde i stanuje od 1979., kao muzički fotograf. Njegova saradnja sa Davidom Bowiem počela je početkom osamdesetih godina, a trajala je sve do muzičarevog poslednjeg nastupa 2006. godine.

Izložba i prateći program biće održani od 27.05. do 21.08.