-

Izleti predstavili listu pesama sa debi albuma

Beogradski post-punk sastav, Izleti, najavio je izlazak debitantskog albuma, Dalje od vode, koji će se pojaviti na njihovoj Bandcamp platformi 1. oktobra.

Osnovan od strane Andreje Milosavljevića (bas) i Igora Maršićevića (gitara, vokal), bend se deklariše jednostavno, post-punk. Ipak, već prvo slušanje prošlogodišnjeg istoimenog EP izdanja otkriva težnju ka novom istočnoevropskom valu, često estetski svrstavanom u tzv. doomer-wave, koji amplifikuje mračne tendencije u zvuku kasnih 80-ih, i neguje crno-belu perspektivu u odnosu na istovetnu urbanu svakodnevicu.

Stoga, ne čudi da su pored solo-nastupa, Izleti već svirali kao podrška jednim od vodećih imena u ovom neformalnom objedinjenju bendova, sibirskom sastavu Ploho, pokazavši idealan lokalni kontinuitet u odnosu na ostatak evropske scene, kao i lični, mračni dodir. Ukratko, ukoliko volite Molchat Doma, Nürnberg, Утро (Utro), rani Буерак, ili Human Tetris, ovo je izlet koji ne smete propustiti.

Na albumu će se naći dvanaest numera, a uživo ih možete uhvatiti na sledećem izdanju Changeover Festivala, koji će se održati od 11. do 14. oktobra na više lokacija.

Lista pesama:

 1. Zeleno
 2. Bez krvi
 3. Gavran
 4. Čudna stvar
 5. Skriven
 6. Još jedan dan
 7. Cveće u ustima
 8. Jutro
 9. Tvoje oči
 10. Dalje od vode
 11. Mesec
 12. Sreća

Najnovije vesti

Izdvajamo