Izlazak drugog albuma labinskih indie rockera The Orange Strips

the_orange_stripsNovih 11 pjesama, novih 39 minuta glazbe labinskog indie rock benda The Orange Strips je ugledalo svjetlo dana. Počevši s utorkom, 14. siječnja drugi službeni album “Deadlines” dostupan je na audio i video web streamovima, kao i u digitalnom downloadu.

Nastavak “indie” pristupa i do-it-yourself filozofije na ovom je albumu još i očitiji nego do sada, s obzirom da su Stripsi apsolutno svaki korak u stvaranju “Deadlines”-a napravili sami, prepuštajući tek finalizaciju procesa dvojici najbliskijih suradnika – glazbenom producentu Sanelu Isanoviću, članu bendova Soul Display i Breech Deenower, koji se pobrinuo za mastering te multimedijalnom umjetniku Dino Santalezi, iz benda East-ra, koji je zaslužan za cover.

Posebnost albuma je i da je svaki korak u njegovom nastajanju odrađen u Labinu – od skladanja pjesama, preko snimanja koje se odvijalo u studiju kojeg su članovi benda sami konstruirali i opremili, produkcije i miksa za koje je zaslužan Goran Brezac, gitarist benda, izrade popratnih videa za svaku od 11 pjesama, pa sve do izdavanja albuma preko vlastitog indie labela – OSA Media.

Album se u digitalnom obliku može kupiti putem weba za simboličnu cijenu od 20 kuna (sve informacije mogu se naći na službenim stranicama i socijalnim mrežama benda). CD format, koji je prema mišljenju članova benda zaslužio odlazak u ropotarnicu povijesti, bit će tiskan u minimalnoj nakladi samo za promotivne potrebe, što znači da se neće moći kupiti u “boljim CD dućanima”.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/playlists/19960641″ params=”color=ff6600&auto_play=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komenar!
Unesite svoje ime ovde