-

NaslovnaVestiVesti iz regionaIzašao je prvi album benda Shanghai Street Fight

Izašao je prvi album benda Shanghai Street Fight

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.


Banjalučki bend Shanghai Street Fight je izdao svoj prvi album naziva „First Fight„.

Ime albuma simbolično označava prvu borbu u borilačkim sportovima, a ime benda je posveta starim kung fu filmovima. Inače, prva pjesma koju je bend napisao zove se „Kung Fu Blues“.

Nakon pet godina postojanja i desetina odsviranih velikih i malih festivala i mnoštva klupskih svirki, Shanghai je snimio nove pjesme i objedinio autorski materijal na jednom mjestu. Na albumu je devet pjesma od kojih su „Shotokan Temple Fusion Blues“ i „Fisherman’s Tale“ objavljene ranije i dolaze kao bonus pjesme, a „Scorned“ je objavljena sa spotom prije samo nekoliko dana. „Kung Fu Blues“ i „Sugar Daddy“ su ponovo snimljene u novim aranžmanima. Ostale pjesme su „Soul Sister„, „Sinner“ i „All I Ever Wanna Do„. Sve pjesme su otpjevane na engleskom jeziku.

Na albumu je i jedna autorska obrada. Radi se o pjesmi „Personal Jesus“ koju u originalnoj verziji izvodi Depeche Mode. Shanghai Street Fight je obradio na svoj način u sporom stoner blues maniru.

Autorski rad benda Shanghai Street Fight je žanrovski šarolik i teško ih je svrstati u jednu kategoriju. Najviše se osjete uticaji žanrova indie rock, punk i blues rock.

„First Fight“ je sniman u Oksigen studiju u Banjaluci. Miks i postprodukciju potpisuje Momir Nikić. Sve kompozicije, tekstove i aranžmane, osim navedene obrade, potpisuje bend.

Album je dostupan za besplatno preslušavanje i download na web platformama YouTube, Soundcloud i Bandcamp, odakle ga možete i besplatno preuzeti.