-

Izašao EP Punkreasa “Stand your ground”

Punkreas Black Stage Niš

Novi EP nikšićkog punk benda Punkreas pod nazivom „Stand your ground“, izašao je u etar i dostupan je na zvaničnim YT i bandcamp kanalima.

Album je sniman u periodu februar-mart u Nikšiću u studiju Disorder. Snimatelj albuma je Bojan Dobrilović, dok je miks i master radio Bojan Bojanić (Autogeni trening). Produkciju potpisuje Bojan Bojanić i bend.

Punkreas kao bend ostaje dosledan DIY etici tako da je album samoizdat, a uskoro se očekuje i fizičko izdanje u CD formatu. Sve tekstove i muziku potpisuje bend. EP će koncertno biti promovisan u okviru proslave 20 godina benda, a dosadašnji spisak koncerata izgleda ovako:

13. maj, Podgorica, Kolektor, Rockstrikcija
14. maj, Nikšić, House pub, rodjendanska
8. jul, Novi Sad, Exit fest, Explosive stage

Ostatak turneje očekuje na jesen u ostalim gradovima regiona.

Iz benda kažu: ”U kolektivnom ludilu koje živimo svakodnevno iskristalisale su se neke pjesme i teme koje smo uobličili kroz svakodnevnu komunikaciju. Ovaj EP je rezultat internih shvatanja okruženja i nas samih kroz prizmu punk zvuka uz koji smo odrasli i koji gajimo godinama. Mislimo da će i ovaj EP biti prepoznat kod regionalne publike kao logičan nastavak onoga kako ljudi pamte naš zvuk i stil i da ćemo se brzo vidjeti da ponovo isporučimo novu dozu crnogorskog punka svuda gdje su naši prijatelji širom bivše Jugoslavije”.

Spisak pjesama:

  1. Bam bam
  2. Sloboda
  3. Ćuti
  4. Stand your ground

Najnovije vesti

Izdvajamo