-

NaslovnaVestiVesti iz regionaIzabrani bendovi koji će nastupiti na ovogodišnjem Arsenal Festu

Izabrani bendovi koji će nastupiti na ovogodišnjem Arsenal Festu


Konkurs za bendove
Na velikom konkursu u organizaciji muzičkog sajta Balkanrock, u saradnji sa Arsenal Festom, izabrana su tri regionalna izvođača koja će se naći na bini Arsenalovog Garden Stage-a, dok će šest bendova svoju šansu da nastupi tražiti u baražu, putem online glasanja na Balkanrock sajtu.

Na konkurs se prijavilo preko 150 solo izvođača i bendova iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije, Makedonije i Bugarske, tako da je pred žirijem bio težak zadatak da odabere one koji će biti privilegovani da nastupe na ovogodišnjem festivalu u Kragujevcu 19, 20, 21. i 22. juna.

Žiri na ovom konkursu činila su tri člana Balkanrock uredništva: Ivana Božić, Mladen Milošević i Nemanja Đorđević. Članovi žirija su se potrudili da jednoglasno odaberu one bendove koji imaju najveći kreativni potencijal i kod kojih se oseća mogućnost daljeg napretka, originalnost i iskrenost u izrazu. Kriterijumi poput kvaliteta snimka, godina članova, popularnosti sastava, pa čak i virtuoznost, nisu biti presudni u odlučivanju.

Pošto je žiri imao zadatak da odabere tri benda koja će imati priliku da nastupe na festivalu, odlučili su se da pobednike konkursa uklope sa hedlajnerima koji će nastupati tih večeri. Izbor je pao na tri benda iz unutrašnjosti za koja žiri smatra da im se ne posvećuje dovoljno pažnje i da se teško probijaju do nastupa, a da svojim kvalitetom to svakako zaslužuju. Svaki od ovih bendova donosi nešto sveže i kreće se van ustaljenih šablona žanrovskih okvira u kojima stvara. Sve ovo doprinosi da se u masi sličnih baš oni istaknu kao autentični.

1. Mud Factory (Testament)

2. Fluid Underground (Red Fang)

3. Bohemija (Kurt Vile)

U baražu se našlo šest bendova i oni će se za svoje mesto boriti putem online glasanja na sajtu Balkanrocka. Glasanje kreće u utorak, 7. maja od 10 časova i trajaće do nedelje, 12. maja u ponoć.

There (Niš, Srbija)

Paper Animals (Beograd, Srbija)
Crni dani CERN-a (Lukavac, BIH)
Twisted Tales (Kuršumlija, Srbija)
NAVY ne obećava (Beograd, Srbija)
Palindrom (Skoplje, Makedonija)

Da podsetimo, Arsenal 09 ove godine dovodi u Kragujevac svetska, a i naša imena kakva su Little Steven and The Disciples of Soul, Kurt Vile and the Violators, Testament, Red Fang, Partibrejkers, Dr Nele Karajlić, Goblini, Hladno pivo, Mile Kekin, Vojko V,  Artan Lili i mnogi drugi.

Komplet ulaznica za sva četiri dana Arsenala 09 košta 2.300 dinara, dok je 1.000 za pojedinačan dan, preko Ticket Visiona, odnosno www.tickets.rs.