-

NaslovnaVestiVesti iz regionaIvan Mihaljević predstavio pjesmu "Colorblind"

Ivan Mihaljević predstavio pjesmu “Colorblind”

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.


Početak novog samostalnog autorskog glazbenog projekta Ivan Mihaljević predstavlja pjesmom “Colorblind“.

U pjesmi “Colorblind” Ivan Mihaljević snimio je sve instrumente, uz glavni vokal otpjevao je i sve prateće vokale, a također potpisuje aranžman i produkciju.

“Dao sam si kreativnu slobodu te nakon dugo vremena ponovo snimio pjesmu u kojoj sam sve napravio sam. Ovakav način rada dopušta mi da stvaram u trenutku, ali i da se pjesma razvija upravo onako kako sam zamislio – bez nužnih kompromisa po pitanju kompozicije, produkcije, odabira zvukova ili bilo čega drugog. Trenutno sam u iznimno kreativnoj fazi i vjerujem kako ću uskoro predstaviti još novih pjesama”, kaže Ivan.

Budući da i u pratećem videu Mihaljević svira sve instrumente prijatelji su video šaljivo prozvali “Mihaljević i njegovi klonovi”.

Uz cjelokupan glazbeni dio – od ideje preko sviranja i snimanja do produkcije, Ivan Mihaljević autor je i teksta pjesme. O tome govori: “Nedavno sam vozeći se tramvajem u svom gradu svjedočio sceni u kojoj je jedan od putnika omalovažavao i verbalno vrijeđao turiste samo zato što nisu iste rase. Općenito ne volim pisati o nekoj temi samo zato što je aktualna i proteže se kroz medijske naslove i/ili društvene mreže, ali ovaj događaj potaknuo me da napišem tekst za pjesmu društvene tematike. Colorblind postavlja pitanje da li bi svijet bio ljepši ako ne bismo razlikovali boje ljudske kože, kada bismo jedni druge gledali i vidjeli iznutra?”

Rođen 1986. godine u Zagrebu, Ivan Mihaljević gitaru je počeo svirati s 14 godina, a do danas je ostvario niz glazbenih postignuća. Uz samostalni rad, Mihaljević je gitarist i pjevač u eklektičnom power rock triu Side Effects te pjeva u bendu Sikter Egu. Od strane Hrvatske Glazbene Unije dodijeljena mu je “Status” nagrada za najboljeg rock gitarista 2015. godine. U proteklih desetak godina dijelio je pozornicu s grupama Whitesnake, The Cult, Scorpions, Tito & Tarantula te gitaristima-uzorima Paulom Gilbertom i Richiem Kotzenom. Također je imao čast upoznati i nastupiti s izumiteljem električne gitare Les Paulom, u studenom 2008. u newyorškom Iridium Jazz Clubu.

Već na samom početku glazbene karijere, s 18 je godina s bendom Hard Time zasvirao na pozornici jednog of najvećih metal festivala – Wacken Open Air dok je 2012. s bendom Side Effects nastupio na Heineken Jamming Festivalu gdje su tada svirali i Red Hot Chili Peppers, Prodigy, The Cure, Noel Gallagher (Oasis), Evanescence, Gorillaz i mnogi drugi. S bendom Side Effects također je nanizao postignuća među kojima se ističe priznanje britanskog gitarističkog časopisa Guitar Techniques koji je album “Destination Unknown” u ožujku 2011. godine proglasio albumom mjeseca.