fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Irish Stew of Sindidun objavili novi album

Irish Stew of Sindidun objavili novi album

Irish Stew of Sindidun

Beogradski sastav Irish Stew of Sindidun konačno je objavio novi album pod nazivom “City of Grigs”.

U pitanju je njihovo četvrto studijsko izdanje, koje dolazi nakon šest godina diskografske pauze i albuma “New Tomorrow”. Na albumu se nalazi 10 pesama, uključujući i obrade tri tradicionalne irske pesme koje čine kompaktnu celinu. Motivi o kojima album govori nisu se promenili, pesme i dalje, pored nezaobilazne lične komponente, imaju i jak društveni karakter, kritikujući vreme i prostor u kome živimo.

Govoreći o “tradicionalima”, frontmen benda, Bojan Petrović, kaže da se ne nalaze na albumu da bi popunile prostor, već da govore o temama koje su i dalje aktuelne: “Irska muzika je mnogo više od brzih melodija, plesa i zabave, kroz tradicionalne, narodne irske pesme čuva se sećanje i određene vrednosti jednog naroda, koje vredi poštovati i u modernom vremenu”.

Najavni singl koji je objavljen prošle godine “Heavier than Sin”, odlično je prihvaćen kod publike, i bend se nada sličnoj reakciji i na celo izdanje. U bendu kažu da je stvaranje novog materijala proces u kome je važno lično se izraziti, i da su prezadovoljni albumom, ali da se muzika ipak stvara zbog publike i da sa nestrpljenjem očekuju ocenu fanova koja je za njih najvažnija.

Publika će uskoro imati priliku i da uživo čuje nove pesme. “Spremamo se za koncertnu promociju albuma, pružićemo publici priliku da zavoli nove pesme, i do kraja godine krećemo da obilazimo Srbiju. Sledeće godine obeležavamo i 15 godina postojanja, tako da imamo dodatni povod za slavlje i za odličan provod.”

Sve numere možete poslušati na njihovom Youtube kanalu.